Alex Albon hosszú távú szerződést írt alá a Williams csapattal

P1racenews AI automatikus összefoglalója:

James Vowles, a grove-i istálló F1-es főnöke igyekezett rövidre zárni a pilótáját érintő pletykákat: szerinte rajtuk múlik, hogy Albon a neki kijáró helyen szerepelhessen.

Alexander Albon 2022 után a Red Bulltól a Williamshez került vissza a Formula-1-be, ahol kiemelkedően teljesített az elmúlt két szezonban, és nagyban hozzájárult a csapat konstruktőri világbajnoki hetedik helyéhez. Teljesítménye elnyerte sokak elismerését és figyelmét, így számos sajtóértesülés szerint kulcsszerepet kap a 2025-ös szezon előtt várható pilótakeringőben.
Albon neve felmerült a Red Bullnál is, de a Williams megerősítette, hogy hosszú távú szerződéssel rendelkezik Albonnal, és nem tervezik megszakítani a kapcsolatot. Az elsődleges céljuk a Williamsnél az, hogy olyan környezetet teremtsenek Albon számára, amely megfelel egy ilyen tehetséges versenyzőnek, és lehetővé teszi számára, hogy a mezőny élén versenyezzen.
Albon is megerősítette, hogy a jelenlegi koncentrációja a 2024-es szezonra és a fejlődésre összpontosít, hogy 2025-re valós előrelépést érjen el. A hosszú távú jövőben a csapattal maradni szeretne, feltéve hogy a csapat képes megfelelni az elvárásainak és folyamatosan fejlődik. Azonban a végső döntést az idő fogja eldönteni.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések