KezdőlapFastest SlapZsigovits Norbert révén dobogós helyekkel mutatkozott be az Enduro Team Hungary a...

Zsigovits Norbert révén dobogós helyekkel mutatkozott be az Enduro Team Hungary a világbajnokságban, Szőke Márk a 4. lett

-

Két 3. hellyel kezdett az EnduroGP-világbajnokság Open 4-es kategóriájában az Enduro Team Hungary színeiben versenyző Zsigovits Norbert. Csapattársa, Szőke Márk két 4. helyet ért el az Open 2-ben az olaszországi Edolóban megrendezett versenyhétvégén.

Magyar csapat is bekapcsolódott a FIM EnduroGP-világbajnokság 2021-es szezonjába, az olaszországi Edolóban megrendezett fordulóban az Enduro Team Hungary színeiben Zsigovits Norbert és Szőke Márk is rajthoz állt. Ez az első alkalom, hogy magyar csapat a világbajnokság mezőnyében versenyezhet, a pilóták szombaton és vasárnap is megküzdöttek az ellenfelekkel, valamint a körülményekkel is.

Az Open 4-es kategóriában Zsigovits Norbert egy 350 köbcentiméteres, négyütemű KTM EXC nyergében szombaton és vasárnap is a 3. helyet szerezte meg, ezzel a budapesti SuperEnduro GP-n elért Európa Kupa-futamgyőzelme után újabb nemzetközi szintű siker szerepel a neve mellett.

Csapattársa, az Open 2-es kategóriában szereplő Szőke Márk egy 300 köbcentiméteres, kétütemű Sherco SE 300 Racinggel szintén közel került a dobogós helyhez, különösen vasárnap, amikor az utolsó enduróteszt speciálszakaszig ő is a 3. helyezett volt, végül mindkét nap során a 4. pozícióban zárt.

Olaszországi eredményeinek köszönhetően az első forduló kihagyása ellenére Zsigovits Norbert az Open 4-es kategória összetett 5. helyezettje 30 ponttal, Szőke Márk az Open 2-es kategória 8. helyén szerepel 26 ponttal. A világbajnokság következő fordulóját 2021. július 16-18. között az észtországi Saaremaában rendezik.

„A versenyzőink itt szerepeltek először a világbajnokság mezőnyében, így az első, portugáliai fordulón nem tudtak pontokat szerezni, ennek következtében csak a sorban hátulról rajtolhattak. Ez megnehezítette a dolgukat, mert náluk jóval lassabb versenyzőket is utolértek, sokszor feltartották őket, ez kizökkentette őket a ritmusból. A fiúk most értékes pontokat szereztek és a következő versenyeken már jóval előrébb rajtolhatnak majd, az övékhez hasonló tempójú pilóták között” – nyilatkozta Hadobás Ádám, az Enduro Team Hungary csapatvezetője az edolói versenyhétvége után.

„Norbi és Márk nagyon jól megoldotta a feladatot; nem volt késésük, tévesztésük, gördülékenyen ment a nap végi szerviz, és mindig tudták a feladatukat. Remekül szerepeltek az egész hétvége folyamán. Szombaton még egy kissé messzebb volt a mezőny eleje, de a fiúk vasárnap már jóval közelebb kerültek a leggyorsabb ellenfelekhez, és voltak ígéretes részeredményeik is. Rutint kell szerezniük, de most már tudják, hogy mire kell számítani, miként zajlik egy világbajnoki versenyhétvége, és még felkészültebben vesznek majd részt a következő versenyeken. A mostaninál még nagyobb sikerek is születhetnek, de elsőre ez is nagyon szép eredmény.”