DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Zombiállapot: így vészelik át a jetlaget az F1-esek

Carlos Sainz engedett betekintést abba a közösségi oldalán keresztül, hogyan birkózik meg a Melbourne-be tartó hosszú úttal és az időeltolódással.

A hétvégén rendezik az Ausztrál Nagydíjat, amely a hagyományos európai versenyekhez képest a legnagyobb időeltolódással rendelkezik: hozzánk képest kilenc óra a különbség Melbourne-ben. Emiatt a Formula-1-es pilóták is hamarabb megérkeznek a déli országba, hogy átálljon a szervezetük: Carlos Sainz például már a minap kiutazott Ausztráliába, s mivel elég hosszú az út, Instagram-sztoriban adott betekintést abba, hogyan is vészeli át ő a jetlaget:

„Ébren kell maradnom ezen az első repülőúton, szóval elmagyarázom, hogyan működik egy jó jetlag-terv, amikor Ausztráliába megyünk” – írta a közösségi oldalán a Ferrari pilótája. „Az első út hét óráig tart Dubajba: ez kemény, ilyenkor reggel 8 óra van Melbourne-ben, szóval fontos, hogy NE aludj. Engedélyezett a sok koffein, de ami a legfontosabb, hogy fényben legyél. Hagyd égve az olvasólámpát, nézz meg egy filmet és szórakoztasd el magad, tegyél gyors látogatásokat a bárban, hogy beszélgess a kollégákkal, akik szintén dolgoznak. Ilyenkor 22:30 van Európában, szóval nem lesz könnyű.”

f1-sainz-melbourne-insta



„Jön egy kétórás megálló Dubajban: valószínűleg zombiállapotban vagy ilyenkor, miután egész éjszaka fent voltál, de fontos, hogy próbálkozz, soha ne aludj, és koncentrálj arra, hogy fényes helyen legyél sok nap- vagy mesterséges fénnyel. Igyál még egy kis utolsó koffeint, ha segít. Ilyenkor reggel 7 óra van Európában, Melbourne-ben pedig délután.”

Sainz később arról posztolt, hogy az éjszaka kellős közepén filmet néz, majd megosztott egy napfelkeltés fotót 5:31-kor, amihez csak annyit írt: „Túlélni.”

A Melbourne-be való megérkezés után újra bejelentkezett a spanyol: „12 órás a repülőút Dubajból Melbourne-be: sikerült két órát fennmaradnom, majd tíz órát aludnom, mert kikészültem. Reggel hétkor landoltam Melbourne-ben, a terv pedig az, hogy egész nap fennmaradok, rengeteget leszek fényben, talán egy kicsit golfozom is, ha jó idő lesz, egy kicsit padelezek, esetleg futok a folyónál. A múltbéli tapasztalatok alapján este 7-re hulla leszek és csak aludni akarok majd, de igyekszem a legjobbamat nyújtani” – írta Sainz, aki egy későbbi Insta-sztoriban azt is megmutatta, hogy éppen fallabdázással kapcsolódik ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: