KezdőlapFormula 1Zhou sok tippet kapott Alonsótól

Zhou sok tippet kapott Alonsótól

-

Guanyu Zhou lehet Kína első Forma-1-es pilótája. Az Alpine tesztpilótája tavaly az F2-ben versenyzett, és mindent meg fog tenni azért, hogy az álma valóra váljon.

2021-re tehát nem is lehet más a célja, mint a szuperlicensz megszerzése.

„Így készen állnék, és ha elérhető lenne egy ülés az F1-ben, megragadhatnám a lehetőséget” – nyilatkozta. „Viszont az utolsó lépés a legnehezebb, mert a szuperlicensz mellett kellene is egy olyan ülés, melyet el lehetne foglalni.”

Sokat jelentene a kínai autósportnak, ha Zhou bekerülne a Forma-1-be: „Az ország támogat, hogy az álmom és a kínai motorsportrajongók álma valóra váljon. Már történt ilyesmi Kínában. Ha valaki először ér el valami jó dolgot, akkor az emberek sokkal jobban kezdik követni az adott sportot. Remélhetőleg én is lehetek ilyen ember.”

Ricciardo távozását követően Fernando Alonso szerződött az Alpine-hoz, Zhou pedig nagyon örül a kétszeres bajnok érkezésének.

„Sok tippet adott” – mondta a spanyolról. „Nem csak a vezetés terén, hanem az autó beállítását illetően is. Illetve hogy hogyan kezeld az akkumulátort egy verseny alatt, hogyan érd el, hogy az autó jobban teljesítsen az időmérő edzésen.”