KezdőlapFormula 1Zhou bejelentése óta ömlenek a megkeresések az Alfához

Zhou bejelentése óta ömlenek a megkeresések az Alfához

-

Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke szerint a csapatot szponzori megkeresésekkel bombázzák, mióta bejelentették, hogy Guanyu Zhou lesz az új versenyzőjük a következő szezonban.

A csapatfőnök korábban elismerte, hogy a Zhou által biztosított pénzösszeg volt az egyik „alappillére” annak a döntésnek, hogy 2022-re őt választották Valtteri Bottas csapattársának, de hozzátette, hogy a kínai versenyző teljesítménye is jelentős részét képezte a döntésnek.

A tény, hogy Zhou lesz Kína első Forma-1-es versenyzője, rengeteg lehetőséget nyitott meg a csapat számára marketing tekintetében.

„Nem arról van szó, hogy Zhou mit hoz, de azt hiszem, nagy a felhajtás” – mondta Vasseur a Motorsport-Magazinnak adott interjújában.

„Szerintem ez egy hatalmas lehetőség a cég számára, mert az elmúlt hetekben több szponzor hívott, mint az elmúlt 25 évben.”

„A cég számára, az összes szponzor vagy a jelenlegi szponzorok számára ez szintén egy hatalmas lehetőség, és ebbe az irányba fogunk haladni.”

„Van némi zűrzavar azzal kapcsolatban, hogy honnan származik a költségvetés. De úgy gondolom, hogy számunkra, a cég számára és a többi csapat, vagy általában a Forma-1 számára is nagy lehetőség ez.”

„Szerintem ez működhet, ha Zhou teljesít a pályán. Ez mindig az egyensúlyról szól. Nézd meg, mit csinál most a Formula 2-ben. Meggyőződésem, hogy ugyanerre képes a Forma-1-ben is.”

Zhou mellett jövőre egy tapasztalt csapattárs lesz az Alfa Romeónál Bottas személyében, akinek tapasztalatai sokat segítenek majd a csapatnak. Vasseur hozzátette, hogy a fiatalok és a tapasztalatok keveredése a csapatban az, amit keresett, mivel a Forma-1 jövőre egy új korszak felé tart.