2024. március 29. 06:07
KezdőlapMotoGPZarco: Az első szabadedzés vége adott önbizalmat

Zarco: Az első szabadedzés vége adott önbizalmat

A Pramac Ducati versenyzője, Johann Zarco a nyári szünet utáni első MotoGP-edzésen a bukás ellenére az élre állt, és a negyedik helyen végzett a pénteki összesített eredmények alapján.

Johann Zarco eltökélt szándéka, hogy idén elkerülje a teljesítménye visszaesését a szezon második felében, ami miatt tavaly a világbajnokság második helyéről az ötödik helyre esett vissza. Bár a 32 éves francia a péntek délelőtti második futamon bukással kezdett Silverstone-ban, ez nem zavarta meg, és az FP1-es legjobb időt futotta, délután pedig a 4. helyen végzett az FP2-es futamon.

„Az eleje becsuklott. Kicsit később fékeztem, és a hátsó kerékkel kicsit megcsúsztam. Aztán az eleje elment, majd visszajött, de én már leestem a motorról” – mondta a Pramac Ducati versenyzője a 7-es kanyarban történt bukásáról.

„Azt hiszem, ha a motoron maradtam volna, akkor is egyenesen a kavicságyban kötöttem volna ki – és azzal a sebességgel ez rosszabb lett volna, mint ahogy alakult a bukásom.”

„Fontos volt, hogy az edzés végén újra motorra üljek, és jól érezzem magam, de nem számítottam arra, hogy az FP1 utolsó perceiben jó időt fogok futni. Ez önbizalmat adott az FP2-re – és a sebességem is megvolt délután, csak azt kívánom, bárcsak következetesebb lettem volna. A csapattal azon dolgozunk, hogy beállítsuk a motort és következetesebbek legyünk, mert még mindig egy kicsit nehéz megfelelő szinten tartani a köridőt.”