DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Yamaháról Apriliára vált az RNF Racing

Először lesz szatellit alakulata a noalei gyártónak a MotoGP-ben, miután Razlan Razaliék alakulata bejelentette, hogy szakít a hangvillásokkal a 2022-es esztendő végén.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Az Aprilia 2015-ben csatlakozott a MotoGP mezőnyéhez, ám egészen mostanáig csak a kétmotoros gyári alakulattal szerepeltek a legnagyobb géposztályban. Idén viszont hatalmasat lépett előre a gyártó teljesítményben, amit jól mutat Aleix Espargaro argentínai győzelme és összetettben elfoglalt második helye, így elérhetővé vált, hogy végre az olaszoknak is legyen szatellit gárdájuk.

rnf-aprilia-dppi



Az Olasz Nagydíj pénteki napján pedig ezt meg is erősítették: ahogy arról egy ideje már pletykáltak, az RNF Racing otthagyja a Yamahát, s jövőre már két Aprilia RS-GP-t állít csatasorba. A Petronas SRT-ből alakult istálló vezetője, Razlan Razali állítólag nem volt elégedett a Yamaha bánásmódjával és főleg a versenygépekért kért árral, az Aprilia pedig az idei szereplése után már vonzó opcióvá vált.

„A filozófiánk továbbra is az, hogy együtt dolgozzunk a gyártóval azon, hogy olyan motorosokat neveljünk, akik egy napon az Aprilia Racing versenyzői lehetnek” – nyilatkozta a mostani bejelentés kapcsán Razali, akinek szavai alapján tehát alighanem fiatal motorosok juthatnak majd üléshez náluk. A megállapodás két plusz két évre szól egyébként a felek között.

rnf-aprilia-motogp-1

Nagy kérdés ezek után, hogy vajon lesz-e másik szatellit alakulata a Yamahának vagy hosszú idő először jövőre csak a két gyári motorral állnak rajthoz a MotoGP-ben. Előbbi esetén korábban a VR46-ról pletykálták azt, hogy Ducatiról Yamahára válthatnak, ami a Valentino Rossi-féle kötődés kapcsán nem is lenne meglepő, emellett pedig felmerülhet, hogy a távozó Suzuki helyére esetleges érkező új istállóval léphetnek partnerségre – bár a hírek szerint kevés az esély arra, hogy lesz alakulat, amely átvegye a „kékek” helyét a rajtrácson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: