KezdőlapFormula 1Wurz szerint nem kéne a versenyigazgatót hibáztatni

Wurz szerint nem kéne a versenyigazgatót hibáztatni

-

Alex Wurz úgy véli, hogy nem igazságos a Forma-1 egyik új versenyigazgatóját hibáztatni a versenyzők között jelenleg tapasztalható nyugtalanságért.

Az egykori F1-es pilóta most a teljes mezőnyt képviseli a Nagydíjversenyzők Szövetségének (GPDA) elnökeként, amely nemrégiben levelet küldött a sportág vezetőinek, amelyben kifejtette a versenyzők aggodalmait több témával kapcsolatban.

„A versenyzőknek és a szurkolóknak most már csak hozzá kell szokniuk egy új versenyigazgatóhoz” – mondta a 48 éves osztrák Wurz a Kronen Zeitung című lapnak.

„Niels Wittichet nem lehet hibáztatni, ő csak végrehajtja a neki adott szabályokat” – tette hozzá, utalva a két versenyigazgató egyikére, akik idén a menesztett Michael Masit váltották.

Wurz ennek ellenére nehéz hétvégére számít Wittich számára a hétvégi Francia Nagydíjon.

„Igen, ott még rosszabb is lehet” – mondta, utalva arra, hogy a világbajnok Max Verstappen „viccknek” titulálta az idei pályahatárokra vonatkozó vitát.

„A Paul Ricardot valójában tesztpályának és amatőr versenyekre tervezték, így a kavicságy napi szintű fenntartása rendkívül költséges lenne” – mondta Wurz azt követően, hogy Verstappen azt javasolta, hogy a kavics és a korlátok megoldanák a faramuci „pályakorlátozási” vitát.

„A természetes pályahatárok a legjobbak. Tehát fű vagy kavics, ahol a hibákat azonnal büntetik. Én a szigorú, de pragmatikus utat választanám” – mondta Wurz.

„Tehát ahol kavics van a vonal mögött, ott ne legyünk annyira szigorúak, ahol pedig aszfalt van a szegély mögött, ott legyünk szigorúak.”

„A kérdés az, hogy előnyhöz jut-e [a versenyző] vagy sem” – tette hozzá.

„Most olyanok vagyunk, mint a tenisz, ahol a vonal az egyértelmű határ. De ez egy olyan kérdés, amelyet az aszfaltos bukóterek bevezetése óta vitatnak.”

„Ez kéz a kézben jár a Charlie Whiting alatt bevezetett szabványos FIA rázókövek bevezetésével, mivel senkinek sincs szüksége ezekre a hurkakerékvetőkre, mint veszélyes rámpákra.”