DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

WTCR: Nagy lépést tett a címvédés felé Ehrlacher

A francia a második futam megnyerésével 35 pontos előnybe került az Adria Raceway-n – fő üldözői számára nem jött ki a lépés, dobogós helyével Vervisch került a bajnokság második pozíciójába. Michelisz rajthelyét megőrizve hetedik lett.

Ideálisan nézett ki a WTCR olaszországi második futamának rajtrácsa a bajnokság éllovasa számára: Yann Ehrlacher startolt a pole-pozícióból, a pontversenyben egálban második helyen álló Esteban Guerrieri és Santiago Urrutia pedig csak a 9. és 10. rajtkockát foglalta el, a negyedik helyezett Jean-Karl Vernay mindössze a 13. helyről rajtolt.

A start után Ehrlacher megőrizte a vezetést, miközben mögötte a tülekedésben Thed Björk veszített pozíciókat, harmadikról a hetedik helyre esett vissza, Nestor Girolami pedig a hatodikról a mezőny végére defekttel. Megsérült Hyundaia a verseny elején, ezért bokszba kényszerült Vernay is, az első futamot megnyerő Urrutia szintén négy pozíciót bukott. A bajnoki üldözők közül egyedül Guerrieri jött ki jól a csetepatékból, aki négy helyet javítva az ötödik pozícióba jött fel.

A vezető Ehrlacher mögött két belga audis következett: a Frederic Vervisch eleinte tartotta második rajthelyét, aztán Gilles Magnus próbálkozott az éllovas levadászásával. Miután nem sikerült közelíteni, visszaengedte maga elé a bajnokságban jobban álló Vervischt.



Az első három között nem is változott a sorrend a folytatásban: szezonja második győzelmével Ehrlacher fontos lépést tett a címvédés felé, 35 pontra növelte előnyét, miközben a szezonzárón Szocsiban maximum 70 egység szerezhető. Vervisch második helyet szerzett, és három pozíciót javítva a bajnokságban is feljött ugyanebbe a pozícióba, miközben Magnus harmadikként futott be.

Mögöttük a hazai pályán versenyző, szezon végén visszavonuló Gabriele Tarquini szolgáltatott műsort: miután az 59 éves olaszt maga elé engedte Michelisz Norbert, a veterán levadászta Guerrierit, majd Yvan Mullert is üldözőbe vette. A nagy öregek összecsapása végül elmaradt, Muller negyedik lett, Tarquini ötödik, Guerrieri pedig, aki ígéretes első köre után nem tudott felzárkózni, a hatodik helyen futott be – ezzel a bajnokságban harmadik egy ponttal Vervisch mögött.

Michelisz rajtpozícióját megőrizte hetedik lett a 17 körös futam végén Björk és Luca Engstler előtt. A zengős Cuprák közül Rob Huff jött be a legjobb helyen, csapattársa, Mikel Azcona, valamint a 12. helyen végző Tassi Attila előtt.

A 2. futam eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: