WTCR: Michelisz a 12. lett az első futamon, Azcona győzött!

A WTCR hétvégéjének első futamán a Hyundai-pilóta Mikel Azcona tudott győzni, Michelisz Norbert a 12. pozícióban ért célba, Tassi Attila 14. lett, Nagy Danit pedig Coronel kilökte, így a 17. helyen végzett.

285666922_5496737367049227_7066551640964506916_n

Vasárnap délelőtt rendezték a Super Racing Festival egyik legjelentősebb eseményét, a WTCR első futamát. Michelisz Norbi hiába lett 7. az időmérőn, magával hozta Pau-ból a 6 rajthelyes büntetését, így a 13. pozícióból indulhatott.

Nagy Dani a 11., Tassi Attila pedig a 14. pozícióból várhatta a lámpák kialvását, míg az első két rajsort Azcona, Berthon, Ehrlacher és Magnus foglalta el, a rajtnál pedig a top 4 sorrendje nem is változott.

További híreink:

Nagy Dani tartotta a 11. pozíciót, míg Michelisz és Tassi egy-egy pozíciót vesztett az első körben. Dani autóját nem sokkal később Coronel meglökte, emiatt a bukótérből kellett visszajönnie, és a 16. helyre csúszott vissza, Michelisz pedig a 12. helyre jött fel. Kicsit később Coronel 5 másodperces büntetést kapott az incidensért.

Michelisz a futam feléhez közeledve Björköt támadta a 11. helyért, viszont a svéd pilóta ki tudta védekezni a támadást, miközben Bennani kihasználta a csatát és megelőzte a magyar pilótát. Eközben Nagy Dani mellett Monteiro is elment, így az utolsó helyre esett vissza.

A verseny utolsó harmadába lépve Michelisz visszaelőzte Bennanit és a Guerrieri vezette „vonat” nyomába eredt, az élen pedig változatlan volt a helyzet, Azcona, Berthon, Ehrlacher, Magnus volt a sorrend.

 

Ehrlacher az utolsó előtti körben megelőzte Berthont, ezzel Azcona, Ehrlacher, Berthon lett a sorrend a dobogón, mögöttük Magnus, Ma, a Zengő-pilóta Huff, Girolami és Urrutia volt a sorrend.

Michelisz sokáig támadta Björköt, de megelőzni nem tudta, így a 12. helyen ért célba, Tassi a 14., Nagy Dani a 17. lett. A WTCR fordított rajtrácsos futama 16:45-kor rajtol, amelyen Michelisz a negyedik pozícióból vághat neki a versenynek.

A Révész lenyűgöző munkája után Kiss Norbi újra a pole-ban...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ezért törte össze az autóját Nagy Dani a WTCR hungaroringi időmérőjén
Következő cikk WTCR: Dobogón a Zengő Motorsport, Michelisz a 4. lett!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország