Wolffnak nem tetszik a többi csapat „nyavalygása” Bottas megpörgése után

Toto Wolffnak nem igazán tetszik, hogy a McLaren szerinte „armageddonnak” kiáltotta ki Bottas hibáját a 2021-es Stájer Nagydíj második szabadedzésén, és nem ért egyet a finn „túlzó” büntetésével sem.

Toto Wolff, Team Principal and CEO, Mercedes AMG

Toto Wolff, Team Principal and CEO, Mercedes AMG

Steve Etherington / Motorsport Images

Valtteri Bottas az utóbbi idők egyik legfurcsább hibáját mutatta be a Stájer Nagydíj második szabadedzésén, ahol a bokszutcában forgott meg, miután kísérleti jelleggel nem 1., hanem 2. fokozattal próbált meg elindulni a kerékcseréjét követően.

A finn autóját a McLaren szerelői tolták vissza a gyorssávba, de a csapatmenedzser Paul James egyből azt mondta az F1 versenyigazgatójának, Michael Masinak, hogy akár el is üthette volna a garázs előtt álló embereket.

Bottas veszélyes vezetésért végül egy 3 rajthelyes büntetést kapott, így végül csak az 5. helyről várhatja a lámpák kialvását. A finn túl szigorúnak találta a büntetést, és nem tetszett a McLaren viselkedése az ügy kapcsán, de szerinte megszokott, hogy „mindenki megpróbál keresztbe tenni” a másiknak az F1-ben.

Wolff egyetértett a pilótájával abban, hogy túl szigorú a büntetés, és szerinte „nagyon szórakoztató, hogy egyes sportigazgatók milyen gyorsan ráugranak a rádióra Masihoz, ahol különböző armageddon helyzetekkel jönnek elő.”

Még több F1 hír:

„Jó, hogy megnyitották ezeket a csatornákat a közönség felé is, így legalább mindenki nevethet egyet.”

„A másik oldalon viszont, Valtteri megforgott a bokszutcában, és valakinek baja eshetett volna. Történjen ez bármilyen lassan, attól még veszélyes volt, szóval megértem a büntetést.”

„Hogy túlzónak találom-e? Igen, pláne olyasvalakivel szemben, mint Valtteri, aki soha nem vétkezett korábban. Nagyon egyértelműen és világosan fogalmazott, hogy miért történt ez.”

„Sokan mások egyből azzal jöttek volna, hogy nem tudják, miért történt ez, csúszós volt az aszfalt, meg kell változtatnotok a festéseket, mert nekem fogalmam sincs, hogy ez hogyan történhetett. Ő kiállt magáért, és elmondta, hogy próbálta optimalizálni a rajtját, ezért dobta el.”

„Lehetne egy kicsit nagyobb a becsületesség a paddockban, azokban is, akik mindennel kapcsolatban azonnal a rádióhoz nyúlnak, és azon nyavalyognak mindenről.”

Azt azért említsük meg, hogy Bottas is elismerte, hogy a szemerkélő eső miatt nedves felfestéseknek köze lehetett a megcsúszásához. A McLaren pedig végül valóban profitált Bottas büntetéséből, és Lando Norris a 3. helyről rajtolhat majd délután 3 órakor.

Horner: Hamilton kijelentései a Red Bullról nem a valóságon alapulnak

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Steiner megajándékozta Mazepint… egy Mazespinnel
Következő cikk Cunoda: Kaptam néhány elmarasztaló szót Helmut Markótól

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország