DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Safety car nélkül talán nyerünk

Úgy tűnt az F1-es Brit Nagydíj bizonyos fázisaiban, hogy akár a győzelemért is harcban lehet Lewis Hamilton, ez pedig rendkívül biztató a jövőre nézve a Mercedes csapatfőnöke szerint.

Talán az eddigi legerősebb teljesítményt nyújtotta 2022-ben Lewis Hamilton és a Mercedes a silverstone-i futam, amelynek bizonyos szakaszaiban a brit még az élen álló Ferrarikhoz is közeledett, s úgy tűnt, akár a győzelemért is harcba szállhat velük.

hamilton-silverstone-dppi



Erre akár a verseny végi safety car-fázist követően is lehetett volna esélye a hétszeres világbajnoknak, hiszen ő is friss lágy abroncsokra váltott, Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője szerint azonban a biztonsági autó nélkül jobb esélyük lett volna arra, hogy a végül harmadik Hamilton megnyerje hazai nagydíját:

„Megvolt ma az autó teljesítménye, harcban voltunk a győzelemért, ami rendkívül biztató. Szinte alig jelentkezett a pattogás, a tempó pedig remek volt a közepes keveréken. A biztonsági autó nélkül talán megnyerte volna a futamot” – nyilatkozta Wolff a Sky Sports F1 kameráinak.

„Nagyon közel voltunk a győzelemhez, ami fantasztikus lett volna számára. Nagyszerű lenne, ha versenyeket nyerhetnénk, a célunk pedig az, hogy harcolhassunk velük. Van egy autónk, amelyet a jövő évre is fejleszthetünk. Ma épp csak elkezdtünk flörtölni az autóval” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: