DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Hírösszefoglaló

Wolff őszintesége, Bagnaia duplája – vasárnapi hírek

Ismételten a címvédő nyert a MotoGP-ben, a Williams több gyártó ajánlatára is kíváncsi, az AlphaTauri pedig nevet válthat. Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

MotoGP:

Akárcsak a szombati sprint során, úgy a vasárnapi Portugál Nagydíjon is a Ducati címvédője, Francesco Bagnaia diadalmaskodott a szezonnyitó hétvége során a királykategóriában. A rajt utáni pillanatok és az első körök is kiélezett csatát hoztak, a legemlékezetesebb jelenet pedig Marc Marquez nevéhez fűződik, aki egy hatalmas hibát elkövetve tönkretette saját maga és a hazai hős, Miguel Oliveira versenyét is. A futam összefoglalójáért ide kell kattintani, a baleset következményeiről érkezett információkért pedig ide.



F1:

Toto Wolff újfent kivívta egykori pilótája, Nico Rosberg tiszteletét, aki úgy fogalmazott, hogy a szakember a Formula-1 legjobb csapatfőnöke. A 2016-os világbajnok mélyen tiszteli azt, ahogyan Wolff vállalta a felelősséget a jelenlegi eredményekért. Erről egyébként már több ízben is beszélt, legutóbb például azt találta mondani, hogy 6-12 hónapos lemaradásban van a Mercedes.

Fernando Alonso magabiztosan nyilatkozott, amikor elmondta, sokan gondolják azt, hogy többször is rossz döntést hozott eddigi pályafutása során, ám a kétszeres F1-es világbajnok ezt abszolút másképp látja. Ki is fejtette miért, véleményét pedig érdemes elolvasni.

Alonso idén eddig nagyszerűen teljesít az Aston Martin színeiben, aminek nagy szerepe van abban, hogy a csapat nagyot lépett előre. Ennek köszönhetően már 100. dobogóját is megszerezte és alighanem közel a következő. Egy érdekes statisztika látott ezzel kapcsolatban napvilágot, amely szerint az F1 történetében eddig minden pilóta, aki elérte a 101 pódiumot azt egy győzelemmel tette. A részletek itt.

Nem ragaszkodik a Mercedes motorjaihoz a Williams istállója. A csapat részéről James Vowles mondta el, hogy mik a terveik a közeljövőben. Elmondása alapján nyitva tartják a szemüket és megvizsgálják az összes lehetséges opciót.

 

Könnyen előfordulhat, hogy az AlphaTauri ismét nevet vált. A korábbi Toro Rosso néven futó alakulat jövőjéről Helmut Marko árult el egy-két dolgot. Mivel csak néhány F1-rendező országban adnak el AlphaTauri-termékeket, így megfontolhatják az átnevezést.

A riválisok tettek keresztbe az Alpine-nak egy fontos kérdésben. A franciák csapatfőnöke, Otmar Szafnauer elárulta: megpróbált közbenjárni Pierre Gasly büntetőpontjainak ügyében, ám a konkurencia megakadályozta őt ebben. A cikket itt találják meg a kedves olvasók.

Van, aki zsinórban hat világbajnoki címet jósol Max Verstapennek, de olyan is akad, aki tízet. Előbbiről Felipe Massa beszélt néhány szóban, míg utóbbiról már Eddie Jordan, aki azt is elmondta, véleménye szerint Lewis Hamiltonnak össze kell szednie magát minél hamarabb.

A hétszeres világbajnokkal nemrégiben jelent meg egy hosszú interjú, amelyben a sokszínűségért tett intézkedésekről beszélt. A brit versenyző elmondta, sokáig nagyon egyedül érezte magát, amikor erről a témáról volt szó.  

Damon Hillt egészen lenyűgözte Oscar Piastri bemutatkozása: az 1996-os F1-es világbajnok nem félti az újoncot attól, hogy Mick Schumacher sorsára jut. Ide kattintva érhető el a korábbi versenyző nyilatkozata.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: