Wolff: Mi nyertük az első versenyt, de nincsenek illúzióink!

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff arról nyilatkozott, hogy szerinte a Red Bull egykörös tempója jobb az övéknél, és hiába győztek Bahreinben, nincsenek illúzióik, tudják, hogy nem lesz könnyű a szezonjuk.

Toto Wolff, Executive Director (Business), Mercedes AMG

Fotót készítette: Steve Etherington / Motorsport Images

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj rendkívül szoros befutót hozott a Forma-1-ben, és végül Lewis Hamilton tudott győzni Max Verstappen előtt. Ennek kapcsán a német istálló csapatfőnöke, Toto Wolff a Mercedes honlapján olvasható hétvége-előzetesében arról beszélt, hogy nem volt könnyű az első futam és nincsenek illúzióik: szerintük a Red Bull gyorsabb egy körön.

„Teljesen egyértelmű, hogy a 2021-es Forma-1-es szezon nagyon látványosan kezdődött. Biztató volt az első futam, hiszen dupla dobogóval távoztunk Bahreinből, és remélhetőleg a Red Bull-lal vívott csatánk azt jelzi, hogy mire számíthatunk az idei évben.”

„Bár mi nyertük az első versenyt, de nincsenek illúzióink, tudjuk, hogy nem lesz könnyű idényünk. Az egykörös tempónk továbbra sem elég jó, úgy tűnik, hogy a Red Bull előnyben van ezen a területen. De keményen dolgozunk azon, hogy csökkentsük a különbséget, és élvezzük ezt a kihívást.”

További híreink:

Wolff azt is elmondta, örül, hogy újra visszatérnek Imolába, és kiemelte, hogy a pálya keskeny volta miatt a szokásosnál is fontosabb lesz az időmérős eredmény és a stratégia, hiszen nem könnyű előzni.

„Az imolai egy történelmi és ikonikus aszfaltcsík, a versenyzők is nagyon élvezik a pálya természetét, amely magas sebességű szekciókból és változatos kanyarokból áll össze. Meglehetősen keskeny a pálya, ezért nehéz előzni, így még nagyobb a stratégia és a rajtpozíció jelentősége.”

„Mindnyájan élveztük, hogy már 2020-ban visszatérhettünk Imolába, az pedig még különlegesebbé tette a hétvégét, hogy itt biztosítottuk be a hetedik konstruktőri világbajnoki címünket. Nagyon várjuk, hogy újra itt versenyezzünk, és lássuk, mit tartogat számunkra a 2021-es verseny” – mondta az osztrák.

Problémák voltak a Hondával Bahreinben? A japánok kielemezték az adatokat…

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Így hozhatná vissza a V10-es motorokat a Forma-1 az identitása elvesztése nélkül a korábbi F1-es szerint
Következő cikk Ricciardo reméli, új autókat nyit meg számára a McLaren

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország