Wolff: Még lehet esélyünk a bajnokságban!

A Mercedest vezető Toto Wolff a Spanyol Nagydíj után arról beszélt, hogy nem tartja elképzelhetetlennek a bajnoki harcba való visszakapaszkodásukat, bár azt ő is tudja, hogy ehhez még tovább kell javulniuk.

George Russell, Mercedes W13, Sergio Perez, Red Bull Racing RB18, Max Verstappen, Red Bull Racing RB18

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

A csillagosok egyértelműen az idei szezon legbiztatóbb futamán vannak túl a W13-assal, amely a Barcelonába hozott fejlesztésekkel jelentősnek mondható javuláson ment át, és a verseny során egy ideig képesek voltak felvenni a harcot a Red Bullokkal is.

Wolff még egy olyan kijelentést is el mert ejteni, hogy érzése szerint Lewis Hamilton az első körös ütközés nélkül akár a futamgyőzelemért is mehetett volna. Ezt persze már sosem tudjuk meg, de a Mercedesnél újra látni az örömet, és a csapatfőnök is úgy véli, hogy van még feljebb.

Még több F1 hír:

Amikor megkérdezték tőle, hogy vissza tudnak-e csatlakozni a bajnoki harcba, Wolff óvatosan ugyan, de úgy fogalmazott, hogy lát erre esélyt. „A mai futamon látott autónk a korábbi szezonokra emlékeztetett engem, amikor 30 másodperccel vagyunk a mezőny mögött, de mégis vissza tudunk jönni az elejébe és a dobogós helyek közelébe.”

„Ez pedig igazán biztató, és megmutatja, hogy egy újabb lépést tettünk. Hogy harcolhatunk-e a bajnoki címért? Úgy gondoljuk, igen. Ehhez azonban egy olyan autó kell, amely képes az első és második helyen végezni.”

„Azt gondolom, van okunk azt hinni, hogy el tudunk jutni odáig, de persze az esélyek ellenünk szólnak. Az autóversenyzés viszont egy másfajta kávéház. Láttuk ma is, hogy a Ferrari nem szerzett sok pontot, pedig jó helyzetben voltak. Mi most teljes erővel a gázt tapossuk, hogy visszahozzuk magunkat a játékba” – zárta határozottan Wolff.

Pereznek nem tetszett a csapat döntése

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Vettel: az egész versenyen F2-es tempót mentünk…
Következő cikk Alonso a 20.-ról a 9. helyig jutott: „Ez a motorsport varázsa!”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország