Wolff kitart amellett, hogy a Hornerrel való csatája nem megjátszott

Toto Wolff elmondta, hogy a Christian Hornerrel való ádáz rivalizálása „abszolút őszinte“, nem játsszák meg és mindez az óriási tétnek köszönhető.

Toto Wolff, Team Principal and CEO, Mercedes AMG

Toto Wolff, Team Principal and CEO, Mercedes AMG

Mark Sutton / Motorsport Images

A Mercedes és a Red Bull között a 2021-es F1-es bajnoki címért folytatott rivalizálás a pályán kívüli kapcsolatokra is átterjedt: a csapatfőnökök, Toto Wolff és Christian Horner között elmérgesedett a helyzet. Miközben a Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton és a Red Bull-os Max Verstappen a pályán harcol a bajnoki címért.

A Forma–1 a sport mellett a szórakozást is szolgálja, különösen a Netflix Drive to Survive című dokumentumfilm-sorozatának sikere fényében, de Wolff ragaszkodik ahhoz, hogy a Hornerrel való kakaskodása nem megjátszott. „Teljesen valódi, mert annyi minden forog kockán" - mondta Wolff az F1 Nation podcastnek.

„Ambiciózus emberekről, ambiciózus csapatokról van szó, akik tényleg foggal-körömmel küzdenek a bajnokságért. És ha egyszer benne vagy ebben, akkor egyszerűen nincs lehetőséged arra, hogy akár csak helyet teremts egy másik embernek, legalábbis számomra.“

Még több F1 hír:

„Nincsenek sem negatív, sem pozitív érzelmeim, de próbálok tényleg higgadt maradni. Néha elragadtattam magam, amikor olyan megjegyzéseket hallottam, amelyek bosszantottak, de ebben a szezonban csak kétszer. A többi nem érzelem, sem pozitív, sem negatív."

Wolff nem hiszi, hogy a jelenlegi forgatókönyv szerint normális kapcsolatot lehetne kialakítani Hornerrel, és úgy véli, hogy nagyon különböző karakterek, akik különbözőképpen közelítik meg a szerepüket.

„Lehetetlen, hogy csak úgy kialakuljon egy jó kapcsolat közöttünk. Mindenki csak a csapat érdekeit próbálja védeni. Nagyon különböző személyiségek vagyunk, [abban] is, ahogyan valószínűleg érzékeljük a világot. Én próbálok hiteles maradni ahhoz, amit én helyesnek tartok, ő pedig a maga módján teszi. Talán a jövőben majd nevethetünk ezen, de nem ma“ - magyarázta Wolff.

Az idei párbaj a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon ér véget, Verstappen és Hamilton azonos pontszámmal érkezik a versenyre. Eközben a Mercedes 28 pontra növelte előnyét a Red Bull-lal szemben a konstruktőri bajnokságban. 

Mercedes: Ne induljunk ki abból, ami tavaly Abu Dhabiban történt!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Kimi Räikkönen legdicsőbb győzelme - videó
Következő cikk Jean Todt 2022-ben visszatérhet a Ferrarihoz!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország