KezdőlapFormula 1Wolff ígéri, hogy segít Bottasnak másik versenyülést szerezni

Wolff ígéri, hogy segít Bottasnak másik versenyülést szerezni

-

Toto Wolff megfogadta, hogy mindent megtesz azért, hogy Valtteri Bottasnak „nagyszerű jövője” legyen a Forma-1-ben. Miközben a széles körben terjedő pletykák szerint a finn pilóta 2022-ben elveszíti versenyülését George Russell miatt, a Mercedes-főnök Wolff elégedettségét fejezte ki Bottas szerepéért Lewis Hamilton támogatásában a Brit Nagydíj hétvégéjén. Bottas előbb a kvalifikáción adott szélárnyékot Hamiltonnak, majd a versenyen is engedelmeskedett a csapatutasításoknak. Így nyilatkozott erről az Ilta Sanomat-nak:

„Valtteri ma nagyon gyors volt. Lewis kemény gumikon jött hátulról, és egyszerűen más osztályban versenyzett, mint mindenki más. Valtteri volt a második leggyorsabb, és segített Lewisnak. Remek csapatjátékos, a megfelelő személyiséggel.”

Sokan úgy gondolják, hogy a 31 éves Bottas jelenleg mérlegeli a 2022-es lehetőségeit, és az Alfa Romeo vagy a Williams tűnik a legesélyesebbnek. Wolff korábban személyesen is részt vett Bottas karrierjének az irányításában Mika Häkkinen és Didier Coton mellett. Mára csak Häkkinen és Coton foglalkozik a finn pilótával. Arra a kérdésre, hogy ő is mindent megtesz-e majd Bottas megsegítéséért, Wolff így válaszolt:

„Ha olyan helyzet adódik, hogy másnak akarunk esélyt adni, az nem csak az én kapcsolatomról szól vele. Kötelességemnek tekintem ugyanakkor, mert megérdemel egy remek jövőt. A Forma-1 történelmének legjobb versenyzőjének csapattársa volt, és ilyen körülmények között nem mindig könnyű tündökölni. De ő fantasztikus volt.”