Wolff: Hamilton nyert volna, ha nincs a biztonsági autó - F1VILÁG.HU

Wolff: Hamilton nyert volna, ha nincs a biztonsági autó

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff úgy látja, Lewis Hamilton megnyerhette volna hazai versenyét, a vasárnapi Brit Nagydíjat, ha a hajrában nem küldik pályára a biztonsági autót.
2022 British Grand Prix 2022, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Charles Leclerc Mercedes Ferrari

A brit pilóta az 5. rajthelyről küzdötte előre magát, és teljesítményével komoly fejtörést okozott a Ferrarinak, akik két autóval dolgoztak kőkeményen azon, hogy valahogy maguk mögött tartsák.

Hamilton a futam utolsó szakaszában a 3. helyen autózott, és frissebb abroncsokkal közeledett Carlos Sainzhoz, amikor Esteban Ocon leálló autója miatt pályára küldték a biztonsági autót. Ezt kihasználva Sainzot a bokszba hívták friss abroncsokért, példáját pedig Hamilton is követte – a spanyol azonban végül csapattársát, Leclerc-t megelőzve megnyerte a versenyt, míg Hamilton a 3. helyen ért célba.

Wolff szerint a hétszeres világbajnok nyerhetett volna, ha a hajrában nem küldik be a Safety Cart.

„Az autónak megvolt a teljesítménye ma, és harcban voltunk a győzelemért, ami nagyon biztató” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak. „Szinte nem is volt pattogás, és a tempó is remek volt a közepes keverékű gumikon. A biztonsági autó nélkül jó eséllyel megnyerte volna a versenyt.”

Wolff beszélt arról is, bár még nincsenek a Red Bull és a Ferrari szintjén, óriási előrelépést tettek Silverstone-ban.

„Ennyire közel voltunk a győzelemhez, és fantasztikus lett volna számára. Szeretnénk önerőből versenyeket nyerni, az nagyszerű volna – remek lenne, ha ott lehetnénk, és harcolhatnánk velük. És van egy autónk, amit tovább tudunk fejleszteni a jövő évre is. Most először fordult elő, hogy elkezdhettünk egy kicsit flörtölni az autóval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!