Wolff: Hamilton megérdemelte a győzelmet

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint igazságos eredmény született a 2021-es Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon, de véleménye szerint Max Verstappen átlépett egy bizonyos vonalat a keménységével.

Toto Wolff, Team Principal and CEO, Mercedes AMG

Toto Wolff, Team Principal and CEO, Mercedes AMG

Simon Galloway / Motorsport Images

Lewis Hamilton Szaúd-Arábiában aratott győzelme után Toto Wolff úgy gondolja, hogy a futamon látott versenyzési norma nem felelt meg a Forma-1-gyel szemben támasztható elvárásoknak, de a Hamilton-Verstappen büntetőfékezéses esettel kapcsolatban még ő is óvatosan fogalmazott.

„Szerintem megérdemelte (Hamilton) a futamgyőzelmet” – értékelt Wolff a Sky-nak a futam leintését követően. „A törött első szárnyával párszor ki is eshetett volna, és nem akarok senkinek a szennyesére mutogatni; ez egy látványos, de nem szép futam volt.”

„A telemetria azt mutatja, hogy lelassított, majd megint felgyorsított a fékezése előtt. Lewis nem tudta, hogy Max el fogja engedni, miután szerint nem megfelelő sorrendben érkeztek az üzenetek. Szerintem Lewis nem is gondolt arra, hogy elmenjen ott mellette, de őszintén, nem is emlékszem arra, mi minden történt.”

Még több F1 hír:

„Egyértelmű, hogy félreértés történhetett, és szerintem a versenybírók pont ezért vetnek majd egy nagyobb pillantást a telemetriára, mielőtt döntenének. Amennyiben tényleg nem jutott el a megfelelő információ a versenyzőkhöz, annak még nagy szerepe lehet" - mondta Wolff.

„Inkább arról van szó, hogy tényleg a vezetést kell értékelni és megnézni. Ez kemény, nagyon kemény, talán a vonalon túl kemény, és mi csak egy tiszta bajnokságot szeretnénk, nyerjen a legjobb ember, ha a végén Max lesz az, akkor én megbékélek vele. De csak egy tisztességes verseny végén.“

„Nem, neki több győzelme van. Szóval szerintem ez még mindig előny. De nem mondok semmi olyat, aminek következményei lennének. Szerintem csak az a fontos, hogy egy nagyszerű, nagyszerű futamot rendezzünk a szezon végén. Két fantasztikus versenyző versenyez egymással.“

Verstappen: ez nem versenyzés, nem Forma-1

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Marko: Megvizsgáljuk, aztán megyünk a stewardokhoz
Következő cikk Verstappent megbüntették a futam után, amiért befékezett Hamilton előtt!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország