Wolff frusztrált a Mercedes szombati tempója miatt

Toto Wolff mögött nem állnak túl nyugodt hónapok, hiszen a Mercedes csapatfőnöke szinte minden áldott percben azon dolgozott, hogy az istálló visszakerüljön az élre. A fejlődés szemmel látható, de az osztrák szerint még mindig van min javítaniuk.

Toto Wolff, Team Principal and CEO, Mercedes AMG

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Toto Wolff a Mercedes Youtube-csatornáján közzétett videóban tekintett vissza az eddigi szezonra. Frusztrálónak nevezi, hogy négy hónappal a konstruktőri bajnoki cím megnyerése után pilótái nem tudnak harcba szállni Max Verstappennel és Charles Leclerc-rel.

A Mercedes szezonkezdetét elsősorban a pattogással kapcsolatos problémák jellemezték. A pattogás és az ebből következő gyengébb teljesítmény sok frusztrációt okozott a csapatfőnök számára:

„A szezonkezdet nem volt igazán jó. És ezt másképp nem is lehet leírni. Mert ha decemberben megnyered a bajnokságot, aztán négy hónap múlva már nem versenyzel az élen álló srácokkal, az frusztráló” – mondta.

Még több F1 hír:

A bakui futam után úgy tűnt, hogy végre egy kicsit jobban kézben tudják tartani a dolgokat. Ez jobb eredményekhez vezetett, sőt Lewis Hamilton és George Russell is dobogóra tudott állni. Az osztrák azt mondja, a fordulat óta hullámvasúton vannak, még mindig lát javítanivalót, különösen a szombati tempóval kapcsolatban.

„Szinte minden egyes futamon dobogóra álltunk. Vasárnaponként erősek voltunk, de a kvalifikáción nem voltunk az élen, és egyszerűen túl nagy volt a lemaradásunk" – tette hozzá Wolff, aki azonban ezzel kapcsolatban is bizakodó lehet, hiszen Magyarországon George Russell szerezte meg a pole-t.

A Mercedes csapatfőnöke reméli, hogy most végre rájöttek a problémára, és a nyári szünet után a hátralévő kilenc futamra koncentrálhatnak, majd így zárta: „Most tehát arról van szó, hogy megpróbáljuk megérteni, mi volt a probléma, és a szezon második felében remélhetőleg növeljük a kvalifikációs tempónkat, hogy aztán győzelmekért versenyezhessünk."

Marko szerint egyértelmű, hogy ki minden idők legjobb Red Bull-pilótája


Így futotta meg egy problémás autó az F1 egyik legjobb időmérős körét...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ocon megnevezte a szezon eddigi legnehezebb futamát
Következő cikk Az IndyCar-pilóta „nevetségesnek" tartja, hogy a McLaren Piastrit választaná

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország