Wolff az osztrák válogatott olaszok elleni teljesítményéből inspirálódna

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is követte a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságon az osztrák válogatott meccseit, és elmondása szerint a csapata is inspirálódhat abból, amilyen teljesítményt nyújtottak a jóval esélyesebb olaszok ellen.

Toto Wolff, Executive Director – Business, Mercedes AMG

Fotót készítette: Steve Etherington / Motorsport Images

Szombat este Ausztria is kiesett a 2020-as Európa-bajnokságról, miután a rendes játékidő után elért 0-0 után 2-1-re kikaptak a hosszabbításban az előzetesen jóval esélyesebbnek kikiáltott olasz válogatottól.

Wolff szerint „nagyon fontos volt”, hogy kövesse a meccset, mivel szerinte a Mercedes is hasonló helyzetben van, és fontos tanulságokat vonhattak le az osztrákok teljesítményéből. Az osztrák Wolff az F1 olasz nagyfőnökével, Stefano Domenicalival nézte a meccset szombat este.

Még több F1 hír:

„Stefano igen ideges lett” – mondta nevetve Wolff a német sajtónak adott sajtótájékoztatóján. „Ez a csapat remek harci szellemet mutatott, hogy 90 percig tartotta magát Európa talán legjobb csapata ellen, és még gólt is szerzett.”

„Számomra a legnagyszerűbb az volt, amit azok után mutattak, hogy 2-0-s hátrányba kerültek. Nem adták fel, ott volt a még mindig tudunk egyenlíteni, még ki tudjuk húzni a büntető rúgásokig mentalitás.”

Wolff szerint az osztrák válogatott megmutatta a Mercedesnek, hogy „ha nagy szívvel harcolsz, akkor vissza tudsz térni az élre, még egy olyan hétvége után is, mint amilyen a miénk volt.”

„Mi is ezt fogjuk tenni, de azért egy kicsit úgy érezzük magunkat, mint a válogatott szombat este. Mindent megtettünk, harcoltunk, de veszítettünk.”

Azt is hozzátette Wolff, hogy jelenleg „minden ellenük van” a bajnokságban. „A mi csomagunk kevésbé erős, leálltunk a fejlesztésekkel, szóval minden egyes milliméternyi teljesítményt ki kell facsarnunk az autónkból, különben elúszik a bajnoki cím.”

Ezekkel a fejlesztésekkel hagyta le Red Bull a Mercedest a 2021-es Forma-1-es szezonban

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Binotto: mennyire fontos, hogy pontokat hoztunk a McLarenen? Semennyire
Következő cikk Brundle elmondta, hogy szerinte mi okozza a Mercedes problémáját

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország