Wolff arra számít, hogy lassan megjelenik majd a feszültség Hamilton és Russell között

A Mercedes csapatát vezető Toto Wolff elismerte, hogy arra számít, Lewis Hamilton és George Russell között a jövőben már lehetnek feszült pillanatok, miközben mindketten az egyre jobb helyezésekért küzdenek.

George Russell, Mercedes-AMG, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG, on the drivers' parade

George Russell, Mercedes-AMG, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG, on the drivers' parade

Mark Sutton / Motorsport Images

Hamilton jelenleg már a tizedik szezonját tölti a brackley-i alakulatnál, miközben Russell idén került oda, miután évekig kapcsolatban állt a márkával. A Mercedes számára nehézkes volt a szezonkezdet, hiszen elmaradtak a Red Bull és a Ferrari tempójától.

Továbbra sem tudtak még futamgyőzelmet szerezni, bár legutóbb Magyarországon már Russell révén összejött az idei első pole pozíció. Ahogyan a brit pilóták azon dolgoznak, hogy visszavezessék a Mercedest az élre, Wolff arra számít a versenyképesség javulásával a rivalizálás is élesebb lesz.

Még több F1 hír:

„Szerintem George és Lewis legnagyobb ellenfele eddig az autó volt, nem a csapattárs vagy a többi versenyző. Ez pedig egyértelműen előnyös volt bizonyos szempontból. Eltérő megoldásokat és beállításokat használtak, hogy elősegítsék a csapat fejlődését” – mondta a csapatfőnök a Motorsport olasz kiadásának.

„Amikor a célokat már a futamgyőzelmek és a bajnokságok jelentik, majd megmondom, hogy a kettejük között jelenleg fennálló tisztelet akkor is megmarad-e. Ha a legnagyobb tétért játszunk, szerintem természetes, hogy feszültség keletkezik, amennyiben viszont az emberek alapvetően tisztelik és becsülik a másikat, akkor ennek sosem szabad túl messzire mennie.”

A Mercedesnél egyébként az utóbbi években sem volt túl sok csapaton belüli harc, hiszen Valtteri Bottas többnyire nem tudta tartani a lépést Hamiltonnal, Russell érkezésével viszont sokan arra számítottak, hogy mindez majd megváltozik.


Az F1 legjobb időmérős körei, melyek kevésbé jó autókkal születtek

Újabb komoly baleset történt az Ypres Rallyn

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Interjú az F1-es helikopter operatőrével, aki új szintre emelte a közvetítések minőségét
Következő cikk Sainz már végzett a nyaralással: „Már készülök a második szakaszra”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország