Wolff: Alonsót talán megelőzhettük volna, de most csak ennyit tud a Mercedes

A csillagosok nagy reményekkel várták ezt az évet, de már a tesztek alatt látszott, hogy egyelőre nincs meg az az áttörés, melyet annyira szerettek volna. A bahreini időmérőn ettől függetlenül nem mentek olyan rosszul, még ha a csapatfőnökük nem is volt túlzottan elégedett.

Lewis Hamilton, Mercedes F1 W14

Lewis Hamilton, Mercedes F1 W14

Sam Bloxham / Motorsport Images

Hatodik és hetedik hely a két Mercedes számára, egy Aston Martin előttük, a lemaradásuk pedig hat és fél tized a pole-t megszerző Max Verstappenhez képest. Nehéz eldönteni, hogy a Mercedesnek örülnie vagy inkább szomorkodnia kéne ezen eredmények láttán.

Ha csak azt vesszük alapul, hogy előzetesen talán még a Q3-as szereplés sem tűnt annyira biztosnak az esetükben, akkor ez nem egy rossz teljesítmény, Toto Wolff csapatfőnök az időmérő után igyekezett reálisan értékelni a helyzetüket, és kifejtette, hogy most tulajdonképpen ennyire futja tőlük, még ha picit javulhattak is volna.

„A különbség nem nevetséges, ha figyelembe vesszük, hogy mi csak egy szett gumit használtunk a végén, de ettől még nem itt akarunk lenni. Folyamatosan fejlesztjük és javítjuk a koncepciót, mert úgy hisszük, talán harcolhatunk vele a pole-ért, de most nem ez a helyzet.”

Wolff szerint egy második szett gumival talán kicsivel közelebb érhettek volna a Red Bullhoz, de ez most nem igazán számít. „Talán négy tizedre lehettünk volna tőlük egy új szettel, de ezek felesleges számolgatások, mivel ezt a hátrányt kell ledolgoznunk, ha nyerni akarunk.”

„Egyik versenyzőnk sem futott tiszta kört, így másfél tized még benne lehetett. Alonsót talán megelőzhettük volna, de jelenleg itt tartunk csupán. Nagyon kritikusak vagyunk magunkkal szemben. Nincs olyan, hogy szent autó, ezért minden lehetőséget vizsgálunk, és tudni akarjuk, hogy jól jártunk-e el, vagy inkább már hamarabb reagálnunk kellett volna.”

Wolff ezzel vélhetően az autójuk koncepciójára utalt, amely továbbra is kérdéseket vet fel. Lewis Hamilton pénteken például elmondta, hogy szerinte rossz úton járnak, de gyökeres változásra nem lehet számítani, hiába érkezhet néhány futam múlva egy jelentősebben átalakított modell.

Az időmérő persze csak egy dolog, ezért meg kell várni, milyen képet mutat majd a verseny, ahol már teljesen másról fog szólni minden. A Mercedesnek viszont vélhetően akkor sem lesz könnyű dolga a közvetlen ellenfelekkel szemben, és talán még hátrafelé is kell majd figyelniük.

Nagyszerű időmérő edzésen vagyunk túl Bahreinben, aki pedig lemaradt volna a legfontosabb történésekről, összefoglalónkból mindent megtudhat.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Red Bull pilótái nem dőlnek be a Ferrari meglepő bahreini stratégájának
Következő cikk Verstappen őszintén vallott kapcsolatáról Hamiltonnal

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország