Wolff a Red Bullnak: vigyék haza az autónk részeit, és szedjék szét maguk

Toto Wolff meglehetősen indulatos interjút adott a Brazil Nagydíjat követően. A Mercedes csapatfőnöke az FIA-t és a Red Bullt is elmarasztalta a Lewis Hamilton sikerével és Valtteri Bottas 3. helyével végződő Brazil Nagydíjat követően.

Valtteri Bottas, Mercedes, and Toto Wolff, Team Principal and CEO, Mercedes AMG

Valtteri Bottas, Mercedes, and Toto Wolff, Team Principal and CEO, Mercedes AMG

Steve Etherington / Motorsport Images

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Brazil Nagydíjon elért 1. és 3. helyük ellenére is sérelmezi azt, ahogy az FIA a velük kapcsolatos ügyeket kezelte a hétvégén.

„Tudtuk, hogy lesz egy öt helyes büntetésünk. Később azonban kizártak minket az időmérőről, miközben Max autóját vígan bütykölték a verseny megelőzően…arról ne is beszéljünk, hogy nem kapott büntetést azért, mert leszorított egy másik versenyzőt” – utalt Wolff Verstappen Hamiltonnal szembeni manőverére.

Még több F1 hír:

„Max nagyszerűen vezet, amikor szorul a hurok, de egy ilyen manőverért 5 másodperces büntetés vagy hasonló jár. Ez azonban benne van, ha valaki vállalja a kockázatot. A stewardok számára azonban szégyenletes, hogy így a szőnyeg alá söpörték az ügyet."

„Egész hétvégén kaptuk a támadásokat, de végül az első és a harmadik helyen zártunk. Nézzük, milyen vicces dolgok történnek még a következő fél órában. Talán érkezik majd egy újabb óvás…”

Wolff úgy érzi, Verstappen jogos büntetésével meglehetett volna Valtteri Bottas 2. helye, valamint előrevetítette, hogy beszélni fognak az FIA-val a hétvégi döntésekről.

„Egész hétvégén a célkeresztben voltunk. A következő napokban beszélnünk kell majd, nem hagyhatjuk szó nélkül a történteket. Olyan döntések születnek, amelyek teljesen érthetetlenek. Azonnal cselekednünk kell, és meg kell húznunk egy határt.”

Az osztráknak a világbajnoki rivális Red Bullból is elege van, akik érzése szerint túl sok energiát fektetnek abban, hogy valami szabálytalant találjanak a Mercedes autóján.

„Ki-be járkálnak az irodákba, de tegyék csak. Haza is vihetik az alkatrészeinket szétszedni, ha annyira szeretnék.”

A Mercedes meggyőző tempót mutatott a hétvégén, Wolff szerint azonban a két csapat közötti harc minden versenyhétvégén a nulláról indul.

„Most beszereltünk egy új motort, ami jól működött. Nincs olyan, hogy kinél van a momentum. Folyamatosan jól kell teljesítened, így lehet előnyt kiharcolni” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

Ez történt a Hamilton győzelmével végződő Brazil Nagydíjon

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hamiltont beidézték a stewardok a Brazil Nagydíj után!
Következő cikk Megvan Hamilton büntetése a biztonsági öves ügyben!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország