KezdőlapFormula 1Wolff: A Mercedesnek "sokat kell tanulnia" a Red Bull-lal vívott csatából

Wolff: A Mercedesnek „sokat kell tanulnia” a Red Bull-lal vívott csatából

-

A Mercedes vesztett a Red Bull Racing ellen a Francia Nagydíjon. Toto Wolff csapatfőnök szerint csapatának „sok tanulnivalója van” mindkét világbajnoki címért folytatott harcban. A futam elején a pole-ból induló Max Verstappen szélesen vett egy kanyart, így Hamilton átvette a vezetést. Wolff elismeri, hogy ez szerencsés volt, de áttekinti a Mercedes stratégiáját, ami végül a csapata vesztét okozta. Így nyilatkozott a Sky Sportsnak:

„Ez oda-vissza ment. Azért voltunk az élen, mert Max hibázott, és megörököltük a helyét. Ezt követően a tempónk jó volt. De volt egy három másodperces lemaradásunk, amivel védenünk kellett volna az alávágásukat, de ez nem volt elég. Egy másodperc hiányzott, ezt valahogy elvesztettük.”

A Mercedes úgy döntött, hogy az éllovas Lewis Hamilton helyett Valtteri Bottas áll először a boxba. Ez váltotta ki a korai boxkiállásaikat, majd jött az alávágás Verstappen részéről. Wolff elmagyarázta, hogy a csapatnak nem volt más lehetősége, mint elvégezni a kerékcserét:

„Nem volt más választásunk. Valtteri gumija vibrált. A vége felé nagyon aggódtunk a vibráció miatt, mert a felfüggesztésen keresztül is érezhető volt. Szóval bármikor meghibásodhatott volna, mert defektet kapott a gumija. Tudtuk, hogy túl korán fogjuk megcsinálni a kerékcseréket, de nem volt más lehetőségünk. Rengeteget kell tanulnunk. Fenomenális köröket teljesítenek, nekünk pedig meg kell tanulnunk, hogy miért ítéltük meg rosszul az alávágásukat. Ez egy olyan dolog, amire figyelnünk kell.”

Forrásgpblog.com