KezdőlapFormula 1Wolff: A Mercedesen kisebb most a nyomás

Wolff: A Mercedesen kisebb most a nyomás

-

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, hogy az ezüstnyilakon kisebb most a nyomás a Red Bull elleni harcban, mint az előző években a Ferrari elleni csata alatt volt.

Az osztrák szakember szerint a korábbi sikerek tették lehetővé mindezt, hiszen 2017-ben és 2018-ban is felülkerekedtek a Ferrarin.

„Ez itt, ahogy én látom, kevésbé terheli meg az erőforrásainkat, mint a másik kettő bajnoki harc” – mondta Wolff a GPFans Global hasábjain. „Nyilvánvaló, hogy a múltban elért sikereink alapján egyfajta magabiztossággal is dolgozunk, és élvezzük azt, amit kevesebb nyomással, mindennap csinálunk. Akkoriban óriási volt a nyomás, és habár még mindig nagyon ambiciózusak vagyunk, hogy nyerjünk, de ez már nem fojtogató.”

Wolff a 2018-as és a 2019-es éveket a legkeményebbnek nevezte Forma-1-es karrierje alatt.

„Ez jó móka” – tette hozzá Wolff. „Úgy gondolom, hogy eddig a legkeményebb küzdelmeim 2018-ban és 2019-ben a Ferrari ellen voltak. Szuperkemény ellenfelek voltak, és nehezen tudtunk ellenük teljesíteni. 2018-ban a nyári szünet előtt még le voltunk maradva, 2019-ben pedig a motor teljesítményével küzdöttünk. Olyan intenzív volt az egész szezonban, és csak Monza után, az ősz kezdetén, a tengerentúli futamokkal kerültünk előnybe.”

Forrásgpfans.com