Wolff: a biztonsági autó nélkül Hamilton megnyerte volna a Brit Nagydíjat

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint Lewis Hamilton megnyerhette volna a Brit Nagydíjat a két Ferrari megelőzésével, ha nem kellett volna beküldeni a biztonsági autót a verseny utolsó körei előtt.

Charles Leclerc, Ferrari F1-75, Lewis Hamilton, Mercedes W13

Charles Leclerc, Ferrari F1-75, Lewis Hamilton, Mercedes W13

Glenn Dunbar / Motorsport Images

Miközben a Ferrari éppen azon dolgozott, hogyan ne nyerjék meg a 2022-es Brit Nagydíjat a gumikkal és az üzemanyaggal szenvedő Sainzcal és a sérült első szárnnyal versenyző Charles Leclerc-rel, a biztonsági autós fázist megelőzően Lewis Hamilton volt a leggyorsabb versenyző a pályán.

Hamilton kemény keverékű gumijai 8 körrel újabbak voltak, mint Leclerc-é, Sainz tempója pedig a keményeken messze elmaradt kettejüktől, ezért Toto Wolff meg van győződve arról, hogy a biztonsági autó elvette az idei első győzelmi esélyüket.

„Nagyon elégedetten vagyok, az autónk tempója erős volt, és a futamgyőzelemért harcoltunk ma, amit nagyon biztató volt látni” – nyilatkozta Wolff a Sky Sportsnak a verseny leintését követően.

Még több F1 hír:

„A biztonsági autós fázist követő újraindításnál kicsit veszítettünk a lendületünkből, de az autónk egyáltalán nem pattogott, a tempónk pedig erős volt a keményeken és a közepeseken is, de a lágyakból nem tudtunk olyan tapadást kinyerni, mint szerettünk volna” – mondta Wolff, aki elismerte, hogy „fogalmuk sincs” mitől tudták hatékonyabban felmelegíteni a kemény keveréket, mint a lágyat.

„A biztonsági autó nélkül azonban Lewis szerintem megnyerte volna a versenyt. Kár, hogy Perez ott termett, Sainz pedig el tudott húzni. Ugyanakkor, mint mondtam, a legbiztatóbb az volt, hogy végre olyan autónk volt, amivel lehetett versenyezni.”

Wolff azt is elmondta, hogy a céljuk az idei évre az, hogy rendszeresen harcolni tudjanak a futamgyőzelmekért, ugyanis a most szerzett tapasztalataikból akarnak 2023-ra ismét bajnokautót építeni.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Perez: óriásit csatáztunk!
Következő cikk Russell: elképesztően ijesztő volt, ahogy Csou elrepült mellettem

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország