Webber szerint Verstappen Belgiumban nyújtotta a legjobbját

Mark Webber úgy véli, hogy a Ferrari remek teljesítményt nyújtott az időmérő edzéseken, ugyanakkor nem volt ellenszerük a Red Bull tempójára vasárnaponként. Azt is elárulta, hogy Spában Max Verstappen igazán kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, with his trophy

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

A kezdeti kiélezett küzdelem után kétség sem férhetett ahhoz, hogy Max Verstappen megnyeri a 2022-es világbajnoki címet. A hollandot 15 alkalommal intették le az 1. helyen, ami Mark Webber szerint ritkán látott dominanciát eredményezett.

„Miután Max tudta, mit kell tennie az autó karakterisztikájával, abszolút nem volt mód arra, hogy bárki megállítsa őt és a csapatot” – jelentette ki Mark Webber a Talk with Speedcafe-nak.

Max Verstappen egyik legkiemelkedőbb teljesítménye kétségtelenül Belgiumban volt, ahol a mezőny hátsó feléből kellett felzárkóznia. A holland nem vacakolt sokat, kicsit több mint 10 kör elég volt neki, hogy odaérjen az élre, ami Webber szerint is extrém gyorsaságra vall.

Még több F1 hír:

„Régóta nem láttam már ilyet. Max megjelent a versenytársak visszapillantó tükrében, és szó szerint integetett, ahogy elrepült mindannyiuk mellett. Szóval ott tényleg extra volt!” – ámuldozott az ausztrál.

Webber szerint a Ferrari is erős volt, különösen az időmérő edzéseken, de vasárnap egész egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a Red Bull-lal. „A vasárnapi teljesítményükkel nem tudták megnyerni a bajnoki címet. Megpróbálták, de Max túl erős volt.”

Ezt tanácsolta Webber Piastrinak…

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A McLarennél jó küzdelmet várnak Norris és Piastri között, feszültséget viszont nem
Következő cikk Steiner: Magnussen mentálisan sokkal erősebb, mint korábban bármikor

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország