DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Webber: Hülkenberg visszatérése rossz fényt vet a fiatalokra

Nem számított Nico Hülkenberg leigazolására Mark Webber. A korábbi F1-es pilóta szerint az, hogy a Haas egy rutinosabb pilótát választott, nem jó jel a fiatal tehetségek számára.

Az Abu Dhabi Nagydíj hetében erősítették meg hivatalosan, amire egy ideje már számítani lehetett, vagyis azt, hogy a Haas Nico Hülkenberget választotta Mick Schumacher helyett. A fiatal német számára ezzel nem maradt hely a mezőnyben, míg rutinos honfitársa már sokadik lehetőségét kapja meg ezzel a Formula-1-ben.

A Haas főként a versenyző jelentős tapasztalatát emelte ki, valamint ennek hiányát Schumacher esetében. Sokan mondták már el véleményüket a helyzettel kapcsolatban, most például az egykori ausztrál versenyző, Mark Webber próbálta meg új szemszögből nézni a dolgokat. A Channel 4 szakértőjeként nemrégiben arról beszélt, szerinte ez döntés nem jó hír a mostani tehetségek számára.  



„Őszintén szólva egy kicsit meglepődtem. Úgy gondolom, hogy ez kissé rossz fényt vet a Formula-1-hez közel lévő tehetségekre. Ezek szerint nincs olyan srác, akit feljebb vihetnének a ranglétrán és akivel pótolhatnák Mick Schumachert. Persze tudjuk, hogy Günther túl van az újoncokon, és inkább a skála másik végét nézte. Egy veteránt választott, Nico ugyanis tökéletes lesz jövőre és nem fogja összetörni az autót. Tudom, hogy most is fogyózik, miközben beszélgetünk. A futópadon van és égeti a zsírt, amihez sok szerencsét neki” – említette meg viccesen a Red Bull korábbi pilótája.

Ami Schumachert illeti, a 23 éves versenyző eltökélt szándéka, hogy a jövőben visszaküzdje magát a rajtrácsra, és erre a legjobb lehetősége egy tartalékos szerepkör lehet a Mercedesnél, habár ehhez még a Ferrarival is egyeztetnie kell. Mattia Binotto a napokban árulta el, vár még a felekre egy tárgyalás az idei év végén. Webber úgy véli, egy Mercedes-Schumacher összefogás szép történet lenne a csapat és a pilóta számára is.

„Szerintem ez jó lenne számára. Az édesapja 2010-től ott volt a csapatban, amikor az felemelkedett mielőtt Lewis Hamilton elkezdett dominálni, szóval ez egy szép sztori lenne. A német kapcsolat és a lehetőség, hogy egy topcsapat körül lehetsz, amikor ott kell lenned, megfelelő lehet” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: