Volt csapattársa biztos benne, Hamilton ott lesz az F1-es mezőnyben - F1VILÁG.HU

Volt csapattársa biztos benne, Hamilton ott lesz az F1-es mezőnyben

HIRDETÉS
A Forma-1 2009-es bajnoka, Jenson Button biztos benne, korábbi csapattársa, Lewis Hamilton idén is rajthoz áll majd a száguldó cirkuszban.
2020 British Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton szerződése 2023 végéig szól a Mercedesnél, az elmúlt időszakban azonban arról lehetett hallani, a tavalyi szezonzárón történtek miatt egyáltalán nem biztos, hogy a brit folytatni akarja a versenyzést.

Egyes sajtóhírek szerint a hétszeres világbajnok a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) belső vizsgálatának eredményétől teszi függővé, hogy ott lesz-e az idei mezőnyben, korábbi mclarenes csapattársa, Jenson Button azonban biztos benne, Hamilton idén is ott lesz a pályán.

„Nagyon remélem, hogy versenyezni fog. Szerintem folytatja, és meg akarja nyerni azt a nyolcadik világbajnoki címet, hogy a Forma-1 történetének legjobban kitüntetett versenyzője legyen” – mondta Button szerdán a Good Morning Britain című TV-műsorban.

Nem Button az egyetlen, aki szerint Hamilton is ott lesz a mezőnyben a márciusi szezonnyitón: hasonlóképp vélekedik Zak Brown, a Mclaren vezérigazgatója is.

„Ő egy autóversenyző. És csúcsformában van. Persze nagyon dühös. De azt gondolom, egy autóversenyző versenyezni akar, és szerintem ő egy harcos” – mondta a szakember.

„Vissza akar térni, és meg akarja nyerni a nyolcadik bajnoki címét. Kétlem, hogy készen áll a visszavonulásra. Ez persze az én személyes véleményem, hiszen, ha az ember egyszer felakasztja a sisakját, akkor felakasztja.”

„Persze vissza lehet térni, ahogy megtették már páran, de nem hinném, hogy ő készen áll szögre akasztani. És kétlem, hogy hagyja, hogy egy incidens visszavonulásba hajszolja őt.”

Button egyébként arról is beszélt, szerinte az abu dhabi események ártottak az F1 imázsának, noha úgy tartja, a száguldó cirkusz továbbra is erős pozícióban van.

„Vitásan alakult a szezon vége, de azt gondolom, egészében kell néznünk az elmúlt idényt” – mondta a korábbi bajnok.

Hirdetés

„Az F1 egy lenyűgöző helyzetben van, két fantasztikus versenyző harcolt minden egyes hétvégén. És azt gondolom, mindenki izgatottan várja az új idényt. Jönnek az új szabályok, és az év során minden az új versenyautók fejlesztéséről szól majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!