csütörtök, április 25, 2024

Visszavonul a legfordulatosabb Indy 500 győztese

Dátum:

Megosztás:

Már csak egy verseny vár rá, mert 390 IndyCar verseny – és az idei Indy 500 – után akasztja szögre a sisakot Tony Kanaan.

- Reklám -

2020-ban egyszer már utolsó körére készült az Indy 500 és az IndyCar bajnoka, akkor azonban a nézők nélküli versenyen nem akarta befejezni a pályafutását, így maradt a volán mögött. Még egy évig teljesítette az oválversenyeket, majd tavaly még 21. alkalommal is elindult az Indy 500-on.

- Reklám -

A Ganassi tavaly nagyon meggyőző formát mutatott a híres versenyen, Kanaan pedig harmadik is lett, 2023-ra viszont a McLarenre váltott, mint kiderült, utoljára.

- Reklám -

„Ez egy csodálatos, hihetetlen utazás volt, és még nincs vége. Enyém az öröm, hogy még egyszer vezethetek a téglákon. Köszönöm mindenkinek, és a verseny napján találkozunk.” üzente röviden Kanaan a szurkolóknak.

A brazil pilóta volt az első, aki egy évben mindent kört teljesített 2004-ben, amikor a bajnokságot is behúzta. A népszerű pilóta azonban csak közel 10 évvel utána, 2013-ban nyerte meg azt az Indy 500-at, amin nem kevesebb, mint 68 váltás történt az élen. Egy másik rekord is fúződik a nevéhez, miszerint nem kevesebb, mint sorozatban 318 versenyen indult el.