Visszatér az F1 korábbi rekordere

Miután 2015-ben visszavonult a versenyzéstől, a Toro Rosso korábbi versenyzője, Jaime Alguersuari a gokart-világbajnokságban tér vissza a pályákra. 2009-es debütálásakor a spanyol volt minden idők legfiatalabb F1-es versenyzője.

Jaime Alguersuari, Toro Rosso STR04

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

Amikor a 2009-es Magyar Nagydíjon a Toro Rosso színeiben bemutatkozott az F1-ben, a maga 19 évével és 125 napjával a spanyol Jaime Alguersuari lett az F1 legfiatalabb versenyzője.

Alguersuari 2011 végéig versenyzett a Red Bull testvércsapatánál, majd két évig a Pirelli tesztpilótája volt. 2014-ben a Virgin Racing Formula E-projektjéhez csatlakozott.

Még több F1 hír:

A spanyol még abban az évben bejelentette visszavonulását, mivel úgy érezte, „elmúlt a szerelem”, amit a versenyzés iránt érzett.

„A mai nem szomorú nap. A versenyzés rengeteg örömöt adott nekem, azonban elmúlt az érzés. Ezért döntöttem úgy, hogy befejezem” – nyilatkozta akkor Alguersuari.

A spanyol ezután zenés karrierjére koncentrált: Squire néven DJ-ként lépett fel. Mivel azonban a vírushelyzet egy ideje nem teszi lehetővé számára a rendezvényeken való részvételt, most úgy döntött, ismét gokartozni szeretne.

„Teszteltem néhányszor gokartokat, ami olyan érzéseket váltott ki belőlem, amiket régóta nem éreztem” – nyilatkozta a Motorsport.comnak a Toro Rosso korábbi verssenyzője.

 

„Amikor elkezdtem versenyezni, a vezetés iránti rajongás vezérelt. Most, hogy ismét gokartoztam, ugyanez az érzés jött elő. Azt kérdeztem magamtól, ha élvezem, miért ne lehetne újra része az életemnek?”

„Az F1-et követően sokat szenvedtem, a visszavonulásom után pedig hallani sem akartam a versenyzésről. F1-es futamot sem akartam nézni, mert nehéz volt megemésztenem, ami történt.”

„Mostanra már túl vagyok rajta. Az idő sok sebet begyógyít.”

„Ha nem leszek azon a szinten, amit elvárok magamtól, vagyis a világ 10 legjobb gokartosa között, akkor a visszatérés csak átmeneti lesz.”

„Úgy érzem, a sebességem nem veszett el. Ha nem így gondolnám, meg sem próbáltam volna” – mondta Alguersuari.

Verstappen a két verseny között esportolt egy kicsit 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez

Ajánlott videó:

Előző cikk A Pirelli idén egy teljesen másmilyen Portugál Nagydíjra számít
Következő cikk Capito Buttonról: "Sok közös van bennünk"

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország