Villeneuve szerint az FIA-nak muszáj valamit tennie Stroll újabb „életveszélyes manővere” után

Jacques Villeneuve-ről tudható, hogy nincsen túl jó véleménnyel honfitársáról, Lance Strollról, és szerinte az FIA-nak most már tényleg nem ártana valamit tenni a pilóta ellen, miután Brazíliában egy újabb „életveszélyes manővert” mutatott be.

Lance Stroll, Aston Martin AMR22, Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

Fotót készítette: Andy Hone / Motorsport Images

Az Aston Martin két versenyzője a szombati sprintfutam alkalmával talált egymásra, és a 4-es kanyar felé menet Sebastian Vettel előzni szerette volna csapattársát, de Stroll ismét egy késői védekező manővert mutatott be, a fűre szorítva ezzel Vettelt.

A helyzet nem volt veszélytelen, főleg azok után, amit az Amerikai Nagydíjon láthattunk Stroll és Fernando Alonso között, hiszen akkor az astonos pilóta szintén egy késői védekezés miatt került bajba.

A mostani esetben egyébként egy tíz másodperces időbüntetés és három büntetőpont lett a jutalma a fiatal kanadainak. Villeneuve szerint pedig itt lenne már az ideje, hogy az FIA lépjen valamit Stroll-lal szemben, valamint nem ártana átgondolni a büntetési rendszert sem.

Még több F1 hír:

„Ami még szintén érdekel engem, az Lance Stroll és az FIA büntetési rendszerének helyzete. Verstappen egy öt másodperces büntetést kapott, miközben Hamilton egyáltalán nem hagyott neki helyet. Az agresszív volt mindkét féltől, meglátásom szerint pedig egy versenybaleset” – mondta a Formule1.nl-en Villeneuve.

„Stroll eközben tíz másodpercet kapott szombaton egy életveszélyes manőverért. Azt, ahogyan irányt vált és blokkol, nem lenne szabad engedni. Ez nem versenyzés. Austinban is megcsinálta ugyanezt, Mexikóban Gaslyval volt agresszív, most meg itt van ez.”

„Az FIA nem bünteti ezt eléggé, még a kisebb kategóriákban sem, ezért folyamatosan megtörténik. Vettel, az eset áldozata egy igazi úriember. Nem hiszem viszont, hogy Fernando Alonso ennyire nyugodt lesz jövőre” – vélekedik az 1997-es bajnok.

A Mercedesnél nem fognak minden áron Hamilton győzelme alá dolgozni az idényzárón

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hamilton: a 2008-as utolsó körös bajnoki finálé más volt, mint a „manipulált” 2021-es
Következő cikk Pourchaire: F2-es bajnokként sem lehettem volna 2023-ban F1-es pilóta

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország