Villeneuve: Leclerc követ el hibákat, amiket nem kellene - F1VILÁG.HU

Villeneuve: Leclerc követ el hibákat, amiket nem kellene

HIRDETÉS
A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint Charles Leclerc elkövet olyan hibákat az idei szezonban, melyeket nem szabadna akkor, ha valóban a végső győzelemért szeretne harcolni az idei szezonban.
GP MONACO F1/2022 - SABATO 28/05/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A Ferrari monacói pilótája kiváló formában kezdte az idei szezont, mostanra azonban 49 pontos hátrányba került a listavezető Max Verstappennel szemben. Erről persze nem feltétlenül Leclerc tehet: a monacói kétszer is az élről esett ki műszaki probléma miatt, Monacóban pedig szintén a győzelemért csatázhatott, amikor a Ferrari rossz taktikai döntése miatt a 4. helyre csúszott vissza.

Leclerc Kanadában sem számíthatott sok jóra, hiszen a Ferrari kicserélte a V6-os erőforrást autójában, így csak a mezőny végéről indulhatott. Bár az 5. helyen ért célba, Jacques Villeneuve szerint a végeredmény lehetett volna jobb is.

„Ha egy Ferrariban ülsz, csak egy Red Bullnak kellene előtted lennie” – mondta a kanadai az F1 Nation című podcastben. „A verseny előtt azért vállalták be a büntetést, Mert Montrealról volt szó, és ők azt gondolták, a legrosszabb végeredmény is a 4. hely lesz, ha [Sergio] Perez is versenyben marad. Nem jött össze, ez is azt mutatja, mennyire jó volt Lewis [Hamilton], hiszen valójában egy Ferrari előtt végzett. Volt egy biztonsági autós periódus is, amelyet lehetőséget biztosított Charles-nak arra, hogy közel kerüljön az élbolyhoz, és így lett végül 5. Sikerült sok pontot megmenteni, de nem eleget.”

„Volt egy gyenge bokszkiállásuk is, és négy autó mögé jöttek vissza, ahelyett, hogy elérjük kerültek volna. Miközben ezekért a pozíciókért harcoltak, kinyírták a gumikat, és a végén ezért nem tudták elkapni a Mercedest.”

Villeneuve beszélt arról is, egyelőre nincs meggyőződve arról, hogy Leclerc képes a tavalyi világbajnok, Max Verstappen szintjén teljesíteni.

„Rettentő gyors, de jelenleg még követ el néhány apró hibát, amiket nem kellene. Imolában például [ahol megpördült, és nem tudott dobogós helyen végezni – a szerk.]. És a csapat sincs a segítségére, de mindezt közösen csinálják.”

„Momentán azt tudjuk, hogy gyors és agresszív. Hogy világbajnok-e? Olyan, mint Max? Hogy miképp birkózik meg a nyomással amikor a bajnoki cím a tét? Ezt még látnunk kell tőle.”

Leclerc egykörös teljesítménye idén valóban parádés, eddig hat rajtelsőséget szerzett. Amikor viszont arról kérdezték, van-e gyorsabb a mezőnyben nála, Villeneuve így felelt: „Valószínűleg! Mindig van egy gyorsabb, de ez függ az autótól és a beállításoktól is. Emlékezzünk csak [Valtteri] Bottasra, amikor megszerezte azokat a rajtelsőségeket Lewis Hamilton elől. Jól beállította az autóját ezekhez a pole-okhoz, de a versenyeken kinyírta a gumikat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!