KezdőlapFormula 1Villeneuve: Leclerc attitűdje csak árt a Ferrarinak

Villeneuve: Leclerc attitűdje csak árt a Ferrarinak

-

Jacques Villeneuve szerint Charles Leclerc attitűdje nem segít a Ferrarin.

Max Verstappen technikai gondja miatt újabb lehetőséget kapott a Scuderia a felzárkózásra. A két pilótájuk egymással versenyzett, miközben Lews Hamilton zárkózott fel rájuk. A csapatrádióban a monacói többször is forszírozta a helycserét, ám a vörösök nem léptek. A spanyol pilótát kihívták kerékcserére, majd mikor Leclerc is letudta a kötelező kiállását ismét Sainz mögé került.

A Ferrari először engedte, hogy versenyezzenek egymással, majd megcserélték a versenyzőiket. Ám a futam végén egy stratégiai hibát követtek el. Mikor Esteban Ocon autója miatt a Safety Car a pályára lépett, nem cseréltek kereket Leclerc-nél. Sainz a friss gumikon megelőzte csapattársát. Sergio Pérez és Lewis Hamilton is hasonló módon járt el, így a 24 éves pilóta negyedikként látta meg a kockás zászlót.

A kanadai világbajnok szerint Leclerc kommunikációja csak rontott a helyzeten. 1997 világbajnoka úgy véli, a monacóinak nem kellene annyira követelőznie.

„Leclerc úgy beszélt, minta már véglegesen eldöntötték volna, hogy ő a vezérpilóta. Ám nem az, ez még túl korai lenne. A forszírozásnak és ennek az attitűdnek semmi értelme. Mindent közvetítenek, és ez a Ferrarinak sem tesz jót.” – nyilatkozta Villeneuve.

Forrásgpblog.com