KezdőlapFormula 1Villeneuve: Igen veszélyes játékot űz Piastri

Villeneuve: Igen veszélyes játékot űz Piastri

-

Az Oscar Piastri-sztori fantasztikus tartalom lesz a Forma-1-ben rendkívül népszerű Netflix „Drive to Survive” című sorozatához, de a fiatal ausztrál veszélyes játékot űz, figyelmeztet Jacques Villeneuve.

Annak ellené, hogy még nem szerepelt még az F1-es rajtrácson, a nagyra tartott Piastri került a McLaren és az Alpine közötti vita középpontjába a 21 éves versenyző szolgálataiért a következő szezonra. Az Alpine sokat költött Piastri F1-es felkészítésére, magánteszteket és több ezer kilométert tettek meg a tavalyi autóval.

A francia csapat állítja, hogy Piastrinak szerződése van velük, és azt szeretnék, ha az Aston Martinhoz igazolt kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonsót váltaná, amit az ausztrál visszautasított. Úgy tűnik, Piastri legvágyottabb célpontja a McLaren, amely szerdán szabaddá tette a tavalyi Formula 2-es bajnoknak a helyet, miután Daniel Ricciardo megerősítette, hogy a szezon után távozik a csapattól.

Piastri vélt elutasítása az Alpine-nál hozzájárult a Forma-1 drámai augusztusi szünetéhez, mielőtt a hétvégén a Belga Nagydíjjal folytatódna a versenysorozat. Villeneuve még a szerdai bejelentés előtt ennyit mondott a Reutersnek:

„Ez egy mókás eset, amit jó nézni, mert egyszerűen mindenkit meglepett. Ilyen nyomás alatt elkezdeni pedig nem könnyű. Kérdőjelessé teszed a neved, hogy amikor egy csapat vagy egy szponzor szerződést kötne veled, mindig ott motoszkál bennük majd a kérdés, hm, hogyan fognak bánni velünk? Mi történhet, ha megbízunk ebben a személyben? Ez egy borzasztóan veszélyes játék.”

Míg Piastri lenyűgöző referenciákkal rendelkezik, addig sokan mások szintúgy, állítja Villeneuve, de nem sokan lettek sikeresek:

„Van a Forma-1, aztán ott van a világ többi része, és az évek során nagyon sok olyan pilóta volt, aki a versenyzés minden más formájában király volt, és mindent megnyert.

Aztán amint az F1-be kerültek, egyszerűen nem tudtak megbirkózni vele, mert ez hatalmas lépés mind tehetségben, mind nyomásban, mind mentális képességekben. Piastri végig elképesztő volt, de hogy milyen a Forma-1-ben, azt még nem tudjuk. Ez a valós kérdés.”