DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve: Hamilton más helyszínen elemelte volna a gázt

A mindig mindenről véleménnyel rendelkező Jacques Villeneuve nem maradhatott ki a Hamilton-Verstappen ütközést elemzők sorából. Szerinte Hamilton manővere nem volt szándékos, csak túlvállalta magát.

Max Verstappen számára már azelőtt véget ért a Brit Nagydíj, hogy igazából elkezdődött volna, hiszen a verseny első körében – miközben Hamilton minden áron meg akarta előzni – összeért vb-ellenfelével és a gumifalban kötött ki.

Azóta már rengeteg vélemény érkezett az esettel kapcsolatban és a Red Bull, valamint a Mercedes folyamatosan üzenget egymásnak, egy ember véleményét azonban minden bizonnyal hiányolta a közvélemény. Ez az ember pedig nem más, mint az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve.



Lewis rosszul ítélte meg a szituációt” – kezdte a kanadai az F1-Insidernek. „Tudhatta volna, hogy turbulens levegőben autózik, így annál a sebességnél csak az az egy lehetséges forgatókönyv volt, ami be i s következett, mégpedig hogy bele fog csúszni Max autójába.”

„Szerintem akkora teher nyomta a vállait – miután nem szerette volna, ha Max legyőzi őt a hazai versenyén -, hogy tudat alatt elfogadta ezt a kockázatot. Úgy gondolom, bármelyik másik versenyen elemelte volna a gázt a kanyarba fordulva” – fogalmazta meg véleményét Villeneuve.

„Ugyanakkor látni kell, hogy ez nem volt egy szándékos manőver, mint annak idején Schumacheré 1997-ben, egyszerűen szeretett volna kihasználni egy esélyt.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: