KezdőlapFormula 1Villeneuve: Hamilton azért hallgat, hogy elhatárolódjon Wolfftól

Villeneuve: Hamilton azért hallgat, hogy elhatárolódjon Wolfftól

-

Jacques Villeneuve szerint Lewis Hamilton nem biztos, hogy csak a szezonzáró miatt hallgat.

Abu Dhabiban Max Verstappen lett az F1 új bajnoka. A Mercedes a versenyigazgatói döntések miatt viszont nem tudja túltenni magát ezen, így mielőbbi válaszokat akar a Szövetségtől. Mindeközben a hétszeres világbajnok csöndben van, ugyanis alaposan át akarja gondolni a helyzetét.

Toto Wolff szerint nagyon megviselték a brit pilótát az események, így akár az is előfordulhat, hogy nem tér vissza az új szezonban. A kanadai ex-versenyző szerint minden azon fog múlni, hogy Hamilton milyen válaszokat talál magában. Ha úgy gondolja, hogy meg tudja szerezni a rekordnak számító 8. bajnoki címet, akkor nem valószínű, hogy szögre akasztja a sisakot.

,,Attól függ, hogy a Mercedes milyen autót ad Hamilton alá. Könnyen nyerhet-e vele, vagy sem. Lewis kicsit fáradt volt tavaly. Volt pár könnyebb szezonja Nico Rosberg távozása utána. A tavalyi évet viszont nem szeretné újra átélni. Azt hitte, könnyedén behúzhatja majd a 8. világbajnoki címet, de ez nem így történt. Olyan ez, mint amikor a gyémánt már a kezedben van, majd hirtelen elveszik tőled. Ez így sokkal jobban fájt neki, mivel Verstappen a futam végén állt csak az élre.” – nyilatkozta 1997 világbajnoka az olasz La Gazzetta dello Sportnak.

Villeneuve ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy Hamilton hallgatását akár Wolff viselkedése is előidézhette. A Mercedes csapatfőnöke az utóbbi időkben mémmé vált a rádióüzenetei és a fejhallgató törései miatt. A kanadai szerint nem feltétlenül tetszett ez a hétszeres világbajnoknak:

,,Szerintem Hamilton szeretne némileg elhatárolódni Wolfftól. Elvégre stílusosan is lehet veszíteni, Wolff viszont úgy viselkedett, mint aki kikapott Monopoly-ban. Mikor veszít, ő az egész táblát a levegőbe dobja. Wolff imázsa sérült. Hamitonnak viszont ez fontos, mivel a jövőben Amerika és Hollywood felé akar orientálódni.”