csütörtök, április 18, 2024

Villeneuve eltökélt, teljes szezonra is visszatérne

Dátum:

Megosztás:

Jacques Villeneuve idén nem jutott sok szóhoz, de 2023-ban teljes évet szeretne vezetni a NASCAR Cup Seriesben.

- Reklám -

A szezonnyitó Daytona 500-on induló kanadai megmutatta, hogy még mindig gyors, és reméli, hogy pozitív benyomást tett a potenciális érdeklődőkre.

- Reklám -

A RacingNews365.com interjújában az extravagáns versenyző többek között a NASCAR terveiről, és a Triple Crown-ról is nyilatkozott.

Nagyszerű volt részt venni az idei Daytona 500-on” – mondta lelkesen Villeneuve

- Reklám -

Jól vezettem végig, és próbáltam segíteni a kisebb Hezeberg-csapatnak azzal, hogy két tapasztalt srácot hoztam magammal.

Ők Tommy Baldwin és Bill Burns voltak, akiket már régóta ismerek. Burnsszel már dolgoztam együtt a NASCAR Európa-bajnokságon, ahol a Team Hezeberg és Loris Hezemans ellen versenyeztem.

Bár folyamatos technikai problémákkal küzdött a csapat, Villeneuve végül kvalifikálni tudta magát a versenyre, és célba is ért.

A verseny után néhány versenyző odajött hozzám, hogy megdicsérjen, mert semmi sem ment rosszul” – mondta az 1997-es F1-es világbajnok, aki 22. lett a versenyen.

Ez jó érzés volt, mert ki kell érdemelni a versenyzők tiszteletét.”

Nagyszerű élmény volt, de sajnos ez csak a daytonai futam volt. Szerettem volna több versenyen is vezetni a csapattal, ez volt a terv, de sajnos a csapat nem tartotta magát ehhez.

Csalódott voltam emiatt, mert szerettem volna a NASCAR-ban versenyezni és továbblépni a csapattal. Ez van és megértem, hogy a csapat minden lapot Loris Hezemansra tett fel, amit előzetesen közöltek is velem.

Villeneuve ugyanakkor elmondta, hogy 2023-ban akár teljes szezont is futna a Cup Seriesben.

Mindenképpen folytatni akarom a NASCAR-ban, sőt, akár egy egész szezont is szeretnék teljesíteni!” – mondta a kanadai.

A terv az, hogy teljes mértékben NASCAR-os leszek, mivel mindig is szerettem a NASCAR-t, és mindig is szerettem oválokon vezetni.