Vettel úgy érezte magát Mansell autójában, mint egy ötéves kisfiú

A négyszeres világbajnok Silverstone-ban próbálhatta ki Nigel Mansell 1992-es Williams-Renault FW14B prototípusú autóját, amelyet fenntartható üzemanyaggal tankoltak meg a "tesztfutamon".

Sebastian Vettel, Williams FW14B Renault

Fotót készítette: Dom Romney / Motorsport Images

Nigel Mansell maga is a helyszínen nézte végig Vettel próbaköreit, a két versenyzőklasszis pedig utána váltott is néhány szót. A négyszeres világbajnok elárulta, nagyon különleges érzés volt számára ez a találkozás és a tesztvezetés egyaránt.

„Az autó hangja... úgy éreztem magam, mintha újra ötéves lennék, a motor búgása visszarepített az időben harminc évet“ - nyilatkozta Vettel a silverstone-i próbaút után, amelynek különlegessége az volt, hogy egy speciálisan gyártott, fenntartható üzemanyaggal tankolták meg a klasszikus gépet.

„Elképesztően fontos volt számomra, hogy fel tudtuk hívni a figyelmet a környezetvédelmi ügyekre azzal, hogy szén-dioxid-semleges üzemanyaggal tankoltuk fel ezt a járgányt. Bebizonyítottuk, hogy nem vész el az autóversenyzés varázsa, ha fenntartható üzemanyaggal körözünk“ - vélekedett Vettel.

Még több F1 hír:

„Ha már Nigel 30 évvel ezelőtt ezzel az autóval nyerte meg a Brit Nagydíjat, akkor azt gondoltam, próbáljuk ki ezzel a konstrukcióval ezt az üzemanyagot. Nagyon büszke vagyok arra, hogy összehoztuk és kaptam egy lehetőséget, ráadásul éppen a születésnapomon, amit akkor még nem is tudtam“ - tette hozzá a német.

A négyszeres világbajnok elmondta, reméli egyre többen csatlakoznak hasonló kezdeményezésekhez, ami felhívja majd a Forma-1 figyelmét a fenntartható üzemanyagokra történő áttérésére.

„A szintetikus üzemanyagoknak természetesen vannak előnyei és hátrányai, a gyártásukat és a forrásukat illetően egyaránt, de nincs vesztegetni való időnk. Nyilvánvalóan 2026-ra tervezik ezek bevezetését, de szeretném, ha hamarabb is sikerülne megtenni“ - szögezte le Vettel.

Komoly feszültség a Ferrarinál? Egyes csapattagok állítólag nem akartak ünnepelni


Nézzétek meg a Forma-1-es Brit Nagydíj legjobb képeit az alábbi videóban!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Marko: Cunodának pszichológusra van szüksége
Következő cikk Jüri Vips kap egy második esélyt a Red Bulltól!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország