DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Túl lassúak voltunk a pontszerzéshez

Hiába jutott be hosszú idő után a Q3-ba a négyszeres világbajnok, ezt nem tudta pontokra váltani az F1-es Portugál Nagydíjon: a német szerint egész egyszerűen a tempó hiányzik az Aston Martinnál.

Sebastian Vettel tizenhat nagydíjhétvége után jutott be újra a legjobb tíz versenyzőt felvonultató harmadik szakaszba a Portugál Nagydíj időmérőjén, ahol végül a tizedik helyre kvalifikálta magát. Ezt azonban nem sikerült másnap pontokra váltania: bár a bokszkiállásáig tartotta magát a top 10-ben, utána viszont hátraesett a középmezőny második felébe, s végül csak a 13. helyen szelte át a célvonalat, közvetlenül a másik Aston Martin-pilóta, Lance Stroll előtt.

vettel-astonmartin-portimao-f1-dppi



„Elég sűrű és nehéz futamunk volt egy igen hosszú etappal a közepes gumikon” – nyilatkozta a verseny után az F1i.com által idézett Vettel. „Tíz kör után nehéz volt közel maradni az előttünk haladó csoporthoz, és végül ki is kaptunk. Összességében úgy tűnt, egyszerűen nem volt elég jó a tempónk ahhoz, hogy pontot szerezzünk.”

„Úgy vélem, egyre jobban megismerjük az autót, de hiányzik egy kis sebesség, szóval ezen kell dolgoznunk. Nem hiszem, hogy bármit másként csinálhattunk volna a stratégiával, de összességében nem volt elég jó tempónk és kiegyensúlyozottságunk ahhoz, hogy a pontokért csatázó csoporttal maradjunk.”

A portimaói hétvégére új fejlesztéseket hozott az Aston, ám azokat csak a bajnokságban jobban álló Stroll kapta meg – igaz, Vettel nem is bánkódott túlzottan emiatt. Barcelonában viszont a tervek szerint az ő autójára is felkerülnek ezek az elemek: „Ami biztató, hogy lesz néhány új alkatrész az autómon a következő hétvégén, amiről úgy érezzük, hogy egy lépést jelentenek a megfelelő irányba. De az igazi prioritás, hogy legyen egy tiszta szombatunk, ami a kulcsa egy jobb vasárnapnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: