DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Nagyon örülök Mick eredményeinek

A négyszeres világbajnok szerint barátja megérdemelte az elmúlt hetek pontszerző eredményeit, és nagyon boldog, hogy az ifjú Schumacher bizonyított a kétkedőknek is.

Köztudott, hogy Sebastian Vettel és Mick Schumacher baráti kapcsolatot ápolnak a paddockban, és azon kívül is, az Aston Martin versenyzője afféle mentor szerepet tölt be ifjú honfitársa karrierjében. Schumacher számára nagyon rosszul kezdődött a szezon, hiszen az egyéves kihagyást követően visszatérő Kevin Magnussen sorozatos pontszerzéseivel elhomályosította a németet, aki leginkább dzsiddai és monte-carlói baleseteivel hívta fel magára a figyelmet. Az ifjú Schumacher ezzel hamar a kritikák kereszttüzébe került, Silverstone-ban azonban sikerült megszereznie pályafutása első pontjait egy nyolcadik hellyel, amelyet egy spielbergi hatodik pozíció, és újabb pontok követtek. A kritikus hangok ezt követően elhaltak, és dicsérő nyilatkozatok vették át a helyüket, Vettel pedig boldogan vette tudomásul, hogy barátja erőfeszítései végre kifizetődtek.



„Nagyon örülök Micknek, mert elég szerencsétlenül indult számára a szezon. Tudjuk, hogy elég néhány verseny ahhoz, hogy elkezdjék keményen kritizálni az embert, de szerintem az ő esetében nem voltak jogosak ezek a kritikák. Tisztában vagyok vele, hogy Mick mekkora erőfeszítéseket tesz, és milyen keményen dolgozik, és most már a helyes úton jár. Nagyszerű látni, hogy végre jöttek a megérdemelt eredmények számára. Remélem, hogy az autója a továbbiakban is elég erős lesz ahhoz, hogy megmutassa, mit tud” – mondta boldogan a négyszeres világbajnok.

Az elmúlt hetek remek eredményei után Schumachernek Le Castellet-ben kemény hétvégéje volt, hiszen a szombati időmérő edzésen már a Q1-ben búcsúzott, miután a felügyelők négykerekes pályaelhagyás miatt törölték az idejét, vasárnap pedig Guanyu Zhou-val ütközött, és csupán a 15. helyen ért célba.

A Haas a hétvégi Magyar Nagydíjon veti be idei első – és egyetlen – jelentős fejlesztési csomagját, melyet csak Magnussen próbálhat majd ki, Schumachernek pedig vélhetően a nyári szünetet követő Belga Nagydíjig kell majd várnia az újításokra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: