DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Minden ellenem fordult

Kellemetlenül alakult a legutóbbi hétvége Sebastian Vettel számára. A négyszeres világbajnok a kvalifikáción is gyengén teljesített, vasárnap pedig szerencsétlen helyzetekbe került.

Nagyon rosszul szerepelt az időmérő edzésen az Aston Martin, Vettel és Stroll is a mezőny hátsó részében voltak, ám a német pilóta nagyszerű rajtot vett, majd a piros zászlós megszakítások után már a legjobb tízen belül találta magát. A versenye jól is alakulhatott volna, de kétszer is ütközött, ezek után pedig kénytelen volt feladni a futamot.

Az első esetben Yuki Tsunoda forgatta ki, majd Kimi Raikkönen esett neki a versenygépének.

 



„Minden ellenem fordult. A 17. helyről indultunk, és a legjobb 10-ben voltunk, szóval rendkívül nehéz volt, de sikerült pozíciókat nyernünk. A végén aztán nyilvánvalóan Yuki elintézett minket és utána is volt még egy incidens Kimivel, ami teljesen tönkretette a versenyt. Őszintén nem tudom, mi történt, mert enyém volt az a kanyar és nem értem hová akart menni valójában. Abban a kanyarban nincs hely két autónak” – idézte Vettelt az F1 hivatalos oldala.

A japán pilótával való koccanásról a 34 éves versenyző úgy gondolja, tipikus versenybaleset történt.

„Semmi baj, megesik az ilyesmi. Csak nyilván keserű neki és nekem is. Szerintem gyorsabb volt, valószínűleg két, három, négy vagy esetleg öt körrel később úgyis elment volna mellettem. Mindkettőnk számára elég szégyen, hogy elveszítettük ezt a pozíciót a pontversenyben” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: