DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Ha a 17. rajthely nem okoz csalódást…

Idei leggyengébb kvalifikációját teljesítette az Aston Martin Szaúd-Arábiában: a négyszeres F1-es világbajnok német már a rádión sem akarta elhinni, hogy ennyire hátul végzett.

Borzalmasan alakult a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj időmérője az Aston Martin számára: Sebastian Vettel a 17., Lance Stroll pedig a 18. helyen végzett, azaz mindketten már a Q1-ben kiestek, s csak a Haas párosát tudták megelőzni. Vettel a leintés után a rádión is hitetlenkedve kérdezett vissza, amikor megtudta az eredményét, s később a sajtónak nyilatkozva sem látta másképp a helyzetet:

vettel-dzsidda-dppi-2021



„A 17. helyre kvalifikálni: ha ez nem okoz csalódást számodra, akkor… kivéve a Haasoknak, akiknek egyértelműen a mezőny legrosszabb autójuk van” – mondta el a német, akit a PlanetF1.com idéz. „A kör jónak érződött, az egyensúly is rendben van, miután rátalálunk. De így is mérföldekre vagyunk. És aztán megnézzük a többiek fedélzeti kamerás felvételét, és nincs titok, egyszerűen csak gyorsabbak.”

Vettel szerint egyszerűen a dzsiddai pálya nem kedvez az AMR21-esnek: „Nem változott semmi, ez ugyanaz az autó. Szerintem egyszerűen csak nem passzolunk ehhez a pályához. Kissé küszködtünk a gumik munkára bírásával, de szerintem ezzel mindenki így volt. Úgy vélem, egyszerűen nem tudunk hatékonyak lenni itt, nem kedvez a pálya az erősségeinknek.”

A csapattárs Stroll így értékelte a csalódáskeltő kvalifikációt: „Nagyon csalódott vagyok, hogy a 18. helyen végeztem, mert a végén a forgalom elrontotta az időmérőmet. Olyan volt, mintha egy parkolóban vezetnénk, és nem tudtam mit tenni ezzel. Emiatt nem tudtam egy gyorskört összerakni, amikor a pálya és a gumik is optimális állapotba kerültek, és ez sokba került. Szerintem máskülönben bejuthattunk volna a Q2-be. Megnézzük, hogy csinálhattunk-e volna valamit másképp. Még sosem versenyeztünk itt, szóval meglátjuk, hogyan alakul a vasárnapi nagydíj, megpróbálunk néhány helyet feljebb jönni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: