Vettel elárulta, miért különösen fájdalmas a gyenge időmérős szereplés - F1VILÁG.HU

Vettel elárulta, miért különösen fájdalmas a gyenge időmérős szereplés

HIRDETÉS
Kiábrándítóan alakult a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése az Aston Martin négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel számára. A német pilóta azt is elárulta, miért különösen fájdalmas számára a gyenge hungaroringi eredmény.
Portrait, Helmets, TS-Live, Hungaroring, GP2213a, F1, GP, Hungary
Sebastian Vettel, Aston Martin

Vettel csak a 18. rajtkockát szerezte meg a szombati kvalifikáción, a Q1-ből sem tudott továbbjutni, miközben csapattársa, Lance Stroll a 14. helyről indulhat majd vasárnap. Vettelnek nem alakult könnyen a szombati napja: az időmérőt megelőző harmadik szabadedzésen összetörte autóját, mely éppen csak elkészült a kvalifikációra. Azt mondja, úgy érzi, felesleges volt az a rengeteg erőfeszítés, amit a csapat tett azért, hogy újjáépítse autóját – ezért különösen fáj neki a gyenge szereplés.

„Kár az utolsó edzésen történt kicsúszásért – nyilván az én hibám volt, de nem nyomtam olyan keményen, amikor történt” – mondta a négyszeres világbajnok, majd az időmérő értékelésébe is belekezdett. „A pálya elég sokat javult a Q1-ben. Azt gondoltam, jó lett az első köröm, de aztán csak egyetlen hűtőkört tudtam futni, szóval a gumik még egy kicsit forróak voltak az utolsó körre.”

„Így nem túl jó helyzetből várom a vasárnapi versenyt. Az, hogy sikerült újjáépíteni az autót percekkel az időmérő előttre, csak még fájdalmasabbá teszi ezt a Q1-es kiesést. Nagyon kevés lehetőség adódik itt az előzésre, szóval meglátjuk majd, mit tehetünk stratégiailak a holnapi versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!