Vettel az ütközéséről: „Kifogott rajtam a szél...”

Az Aston Martin versenyzőjének, Sebastian Vettelnek nem kezdődött jól a hétvégéje, mivel az első szabadedzésen megtörte a kocsiját. Ennek kapcsán elmondta, egy széllökés fogott ki rajta, a mai eredményeknek pedig nem tulajdonít nagy jelentőséget.

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21, hits a barrier after spinning in FP1

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21, hits a barrier after spinning in FP1

Jerry Andre / Motorsport Images

Az Azeri Nagydíjon hatalmas meglepetésre a második helyen ért célba Sebastian Vettel az Aston Martinnal, a francia versenyhétvége viszont nem kezdődött nagyszerűen a négyszeres világbajnok számára.

Ugyanis Vettel az első szabadedzésen a falba csúszott az AMR21-gyel, a pénteki szabadedzések után pedig elmondta, egy széllökés miatt történt az incidens.

„Lecsúsztam a pályáról ma délelőtt, ami némi időnkbe került. A szél kifogott rajtam… nyilvánvalóan nem lehet látni, hogy mit csinál a szél, hanem érezned kell, de arra nehéz felkészülni, ha jön egy nagy széllökés. De ez mindannyiunk számára ugyanolyan, tehát ez van” – mondta a német.

Még több F1 hír:

Ennek következtében Vettel csak 16 kört tudott futni az FP1-en, és mindkét pénteki szabadedzést a 15. pozícióban zárta – igaz, a második szabadedzésen a közepes keverékkel futotta meg a leggyorsabb körét.

Vettel viszont egyelőre nem aggódik a történtek miatt, és magabiztos azt illetően, hogy az időmérőn már erősebb teljesítménnyel fog előrukkolni.

„Azt hiszem, összességében rendben volt a nap, de azt nem mondanám, hogy nagyszerű volt. Sok dolgon javíthatunk még, de arra számítok, hogy szoros lesz a mezőny. Az bizonyos, hogy bőven van még min dolgoznunk.”

 

„A hosszú etap kapcsán jó dolog, hogy sikerült több, egymást követő kört teljesítenem, viszont nem tudtam összerakni egy erős gyorskört. Hibáztam, ezért nem néz ki annyira jól a köridőm az eredmények között.”

„De ez egy pénteki nap volt, ilyenkor pedig nem igazán számít a köridő. A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a kocsiban, és hogy tudjuk, mire van szükségünk a holnapi időmérőn” – elemezte a helyzetét az Aston Martin pilótája.

Wolff: A terv része volt az alvázcsere Hamiltonnál és Bottasnál!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Verstappen: Ezen a pályán mindig nehéz dolgunk van…
Következő cikk Alonso a 4. hely után: „Eddig versenyképesnek tűnünk!”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország