Vettel: az egész versenyen F2-es tempót mentünk…

Sebastian Vettel a 11. helyet tudta megszerezni a vasárnapi spanyolországi futamon a jelentősen átszabott Aston Martinnal. Nem volt tehát messze a pontszerzéstől, de a gyenge időmérő megint hátráltatta őket egy jó eredmény elérésében.

Sebastian Vettel, Aston Martin

Fotót készítette: Zak Mauger / Motorsport Images

Az Aston Martin lényegében egy B-verziójú AMR22-essel rukkolt elő Barcelonára, melyet máris sokan zöld Red Bullként kezdtek emlegetni a bikásokéra kísértetiesen hasonlító oldaldobozai miatt.

Hiába azonban az egyezés, a zöld még mindig messze van a kéktől. Vettel úgy érezte, talán a pontszerzés azért meglehetett volna számára, de a spanyol hőségben nehéz dolga volt mindenkinek, és saját elmondása szerint az autó sem érződött annyira jónak, mint az időmérőn.

Még több F1 hír:

„Rendben volt, de az autóban azért nyilván nagyon meleg volt. A 11. helyért persze nem jár pont, ami a célunk volt, de lemaradtunk róla valamennyivel.” A négyszeres világbajnok úgy érezte, a 37 fokos hőség miatt az egész mezőny sokat szenvedett a versenyen, és ezért sem tudtak olyan erős tempót futni.

„Ma mindenki számára rosszabbnak érződött az autó szerintem, mert annyira meleg volt, és a gumik sem bírták sokáig. Ha megnézzük a köridőket, akkor nagyon lassan mentünk. Szinte már F2-es időmérős tempót futottunk a verseny folyamán.”

„Mi ehhez képest még egészen jól bírtuk, jobban menedzseltük a gumikat, mint sokan mások, de ez sem volt most elég” – nyilatkozta csalódottan Vettel, aki még a hétvége folyamán elmondta, hogy egyelőre nem vár óriási ugrást az Aston fejlesztéseitől.

A Red Bull felfedte, miért voltak gondjai Verstappennek a DRS-sel

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Leclerc most már „kétszer is meggondolja”, hogy régi F1-es autót vezessen
Következő cikk Wolff: Még lehet esélyünk a bajnokságban!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország