Veszélyben Vettel F1-es jövője? Reagált az Aston Martin! - F1VILÁG.HU

Veszélyben Vettel F1-es jövője? Reagált az Aston Martin!

HIRDETÉS
Reagált az Aston Martin Forma-1-es csapata azokra a pletykákra, melyek szerint veszélyben lenne partnerségük Sebastian Vettellel, és a német pilóta akár már az idei szezont követően a visszavonulás mellett dönthet.
Portrait, Helmets, Sebastian, Autodromo Nazionale Monza, GP2114a, F1, GP, Italy
Sebastian Vettel, Aston Martin

Vettel a Ferraritól érkezett a Silverstone-i istállóhoz, a csapat azonban annak idején nem adott tájékoztatást arról, hogy a négyszeres világbajnokkal kötött szerződése pontosan hány évre is szól.

Egyelőre még az sincs megerősítve tehát, hogy a német versenyző jövőre is az Aston Martinnál folytatja pályafutását, a német sajtóban pedig nemrég elterjedt a híre, hogy Vettel a szezon végén befejezheti Forma-1-es pályafutását.

Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke viszont Monzában azt mondta, nincs mitől tartaniuk, Vettel jövőre is a csapat versenyzője lesz.

„100 százalékig nonszensz!” – mondta a csapatfőnök, amikor arról kérdezték, valóban nem mennek-e simán a tárgyalások Vettellel.

„Nincs B-tervünk. Neki sincs B-terve. Abszolút nincs súrlódás. Meg lehet kérdezni őt is, biztos vagyok benne, hogy azt mondja majd, hogy imád itt lenni. Egyszerűen arról van szó, hogy meg kell oldanunk a szerződés részleteit.”

Szafnauer azt mondja, egyszerűen azért van a késlekedés, mert a mai F1-es szerződések rendkívül komplikáltak.

„Egy több évre szóló szerződés volt, de mindkét oldalról vannak benne opciók” – magyarázta. „Ilyenkor pedig vannak részletek, amiket le kell tárgyalni a határidőig. És pontosan ez történik most.”

„A részletektől egyeztetünk egészen addig, amíg le nem járnak ezek az opciók. Szóval mielőtt ez megtörténik, be fogunk jelenteni valamit.”

A szakember szerint várhatóan még az Orosz Nagydíj előtt bejelentik Vettel új szerződését.

Hirdetés

„Ha bármiféle kétely lenne bennem, akkor már júliusban lettek volna egyeztetéseink, amikor mindenki azon gondolkodott, hogy ’a Williamshez kellene-e mennem, vagy az Alfa Romeóhoz?’. De nem voltak egyeztetéseink.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!