Verstappennel csatázva szerzett pontot Schumacher, a folytatásban is a top 10 lesz a cél! - F1VILÁG.HU

Verstappennel csatázva szerzett pontot Schumacher, a folytatásban is a top 10 lesz a cél!

HIRDETÉS
Egy küzdelmes versenyt követően Silverstone-ban megszerezte első Forma-1-es pontjait a Haas ifjú versenyzője, Mick Schumacher.
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 03: Mick Schumacher, Haas F1 Team, celebrates with fans after the race during the British GP at Silverstone Circuit on Sunday July 03, 2022 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A német pilóta idén második szezonját tölti a száguldó cirkuszban, idén azonban sok kritika érte őt teljesítménye és hibái miatt. A fiatal tehetség viszont az elmúlt futamokon meglehetősen összeszedetten versenyzett, a hétvégi Brit Nagydíjon pedig végre megtört a jég, és első pontjait is begyűjtötte, miután a 8. helyen intette le a kockás zászló.

Schumacher csapatát dicsérte, szerinte ugyanis a Haas remekül döntött azzal, hogy a hajrában a bokszba hívta őt friss gumikért, amikor pályára küldték a biztonsági autót. A német ekkor feljött a 10. helyre, és az új abroncsokon innen zárkózott fel a 8. pozícióba, az utolsó körökben pedig a világbajnok Max Verstappennel csatázott nagyot.

A 23 esztendős versenyző a leintés után arról beszélt, a csapat tökéletes versenyt futott azzal, hogy a 19. helyről fel tudta küzdeni magát, ám szerinte még jobb eredményt is elérhetett volna, ha nem jön a Safety Car a végén.

„Két különféle keveréket használtunk, szerintem nem igazán voltunk biztosak abban, hogy a C1-es működni fog-e, vagy sem, szóval kicsit kockáztattunk, és nyilván nem is köröztünk vele korábban” – mondta a német. „Egy kicsit vissza is esett a teljesítménye, de aztán magához tért, szóval szerintem egyáltalán nem lett volna gond vele, ha a biztonsági autó nem jön a végén.”

„Szerintem viszonylag simán Max előtt végezhettünk volna, de összességében szerintem jó dolgokat csináltunk jókor. A biztonsági autó szerintem egy másik lehetőséget kínált.”

Schumacher azt mondja, „nagyszerű érzés”, hogy végre megszerezte első pontjait a Forma-1-ben, ráadásul külön öröm, hogy a Haas másik pilótája, Kevin Magnussen is a legjobb 10 között ért célba.

„Jó, hogy lehetőségünk volt a kettős pontszerzésre, ez egy ideje már a célunk. Most pedig próbálunk ellopni még néhány pontot a többiektől, próbáljuk megelőzni őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!