DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Vb-esélyes autóban még jobb lehetek

A vb-címért folyó küzdelemmel járó nyomás ellenére is úgy véli a holland, hogy kényelmesebb helyzet egy arra esélyes autóban ülni. Úgy érzi, az sem hátrány, hogy még nem volt része bajnoki harcban.

A Bahreinben látottak alapján idén a Red Bull reálisan felveheti a versenyt a Mercedesszel, sőt bár Lewis Hamilton nyerte az évadnyitót, összességében az energiaitalosok tűntek gyorsabbnak. Ez azt jelentheti, hogy Max Verstappennek először nyílhat igazi esélye arra, hogy harcba szálljon a világbajnoki címért a Formula-1-ben. A holland az Autosportnak adott interjúban beszélt arról, hogy szerinte ez a helyzet még jobb teljesítményt is hozhat ki belőle:

verstappen-redbull-bahrein-2



„Úgy vélem, ha abban a helyzetben vagy, hogy olyan autód van, amellyel van esélyed a címre, minden sokkal könnyebbé válik. Természetesen ott a nyomás, hogy megnyerd a bajnokságot, hiszen másokkal harcolsz. De összességében szerintem sokkal jobb ilyen helyzetben lenni.”

„Mert ha nem ez a helyzet, akkor folyamatosan sokkal több kockázatot kell vállalnod, hogy megpróbálj jó eredményt elérni. Többet kell kockáztatnod az első körben vagy a verseny bizonyos szakaszaiban. És persze ilyenkor előfordulhatnak hibák. „Szóval várom és persze remélem, hogy olyan autóm van, amellyel beszállhatok a világbajnoki harcba, mert szerintem akkor még jobb vagyok, mivel akkor mindennel könnyebb megbirkózni.”

Mivel Verstappen kirívóan fiatalon, már 17 évesen bekerült az F1-be, utánpótlás-sorozatokból sincs igazán tapasztalata arról, milyen részt venni egy bajnoki harcban. A Red Bull versenyzője ugyanakkor ezt sem érzi hátránynak:

„Teljesen más helyzet bajnoki csatában szerepelni. Természetesen ez esetben nem kell minden versenyt és csatát megnyerni. De ez természetesen jön, és nem azt jelenti, hogy ha még nem nyertem bajnokságot, akkor nem is értem ezt. Elég sok címet szereztem még gokartban, és alapvetően az is ugyanolyan: meg kell választanod a csatákat. Emellett egy lehetőségem volt címet nyerni az F3-ban, és igen, az nyilván nem történt meg” – utalt a 2014-es esztendőre, amikor a Formula-3-as Eb-n végzett harmadikként.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: